Tečaj priprave napolitanske pice
Hitro, preprosto, okusno
V času pandemije nas je navdušila peka kruha in še posebno pic. Njihova priprava je sicer enostavna, rabimo samo moko, vodo, vzhajalno sredstvo in nekaj soli. Vendar vseeno ni tako enostavno. Prične se že pri moki, uporabo vzhajalnega sredstva in seveda časa, ki nam je na voljo.
Pravo testo razvije vse svoje karakteristike, okus in arome šele po fermentaciji, ki lahko poteka preko noči, lahko pa celo nekaj dni.
Na tečaju boste torej spoznali veliko novega o peki, različne karakteristike mok, pripravo »bige« fermentiranega pred testa za peko pic in kruha, postopek fermentacije in seveda samo peko.
Kdaj:
15.09.2021, 11.00 do predvidoma 15:00 ure
Kje:
BTC City Ljubljana, Hala Emporium, Spodnja etaža, GourmetShop
Program
- Karakteristike mok, njihova uporabo, označevanje, karakteristike
- Kaj je pica, poreklo, vrsta pic in njihove karakteristike
- Gnetenje in priprava testa
- Oblikovanje testa za dosego pravilne notranje napetosti
- Fermentacija testa
- Pravilna peka pic
- Degustacija
Cena predstavitve:
Brezplačno, obvezna je predhodna prijava in potrditev
Pogoji:
Glede na epidemiološke razmere je obvezno PCT potrdilo.