Glazura iz temne čokolade
23. avgusta 2022.
Sosa
15
minut
Enostavno
1
porcija
Kazalo recepta
Sorodni recepti:
15
Enostavno
1
Namaz iz slane karamele Callebaut
Namaz iz karamelne čokolade GOLD Callebaut z dodatkom solnega cveta
15
Enostavno
1
Namaz iz lešnikov, mandljev in mlečne čokolade 823 Callebaut
Namaz iz mlečne čokolade, lešnikov in mandljev
40
Enostavno
12
Acquerello čokoladno-mandljevi muffini
Kdo pravi, da se riž Acquerello lahko uporabi samo za rižoto?
15
Enostavno
1
Kompot iz eksotičnega sadja
Recept iz 4. izdaje ''čajanke mladih chefov''
10
Enostavno
1
Biskvit z mandlji in kamilico
Recept iz 4. izdaje ''čajanke mladih chefov''
Glazura iz temne čokolade
100% rastlinska čokoladna glazura
Sestavine:
240 g voda |
|
140 g glukoza Sosa |
|
100 g kakavovo maslo Callebaut |
|
300 g sladkor |
1
Pektin zmešamo s sladkorjem.
2
Vodo segrejemo na 40°C in vanjo postopoma vmešamo sladkor in pektin.
3
Zavremo, dodamo glukozo in ponovno zavremo.
4
Odstavimo in vmešamo čokolado, kakav ter kakavovo maslo.
5
Emulziramo z paličnim mešalnikom.
6
Zmes pustimo 24 ur na 4°C.
7
Pred uporabo jo segrejemo na 35-40°C.
Alergeni
Ni podatka
Hranilne vrednosti
Hranilo
Vrednost (na 100g)
Vrednost (Na porcijo)
Ni podatkov