Acquerello čokoladno-mandljevi muffini

30. januarja 2023.
CLARE LAZZARIN
 
 40 
minut
 Enostavno
 12 
porcij
Gourmet Akademija recepti
Kazalo recepta

Sorodni recepti:

 15 

 Enostavno

 1 
Namaz iz slane karamele Callebaut
 15 

 Enostavno

 1 
Namaz iz lešnikov, mandljev in mlečne čokolade 823 Callebaut
 15 

 Enostavno

 1 
čokoladna torta
 15 

 Enostavno

 1 
detajl čooladne sladice
 10 

 Enostavno

 1 
detajl čokoladne sladice
 45 

 Srednje

 100 
Malinin makron

Acquerello čokoladno-mandljevi muffini

Kdo pravi, da se riž Acquerello lahko uporabi samo za rižoto?

Sestavine za 12 muffinov:

140 g moke Molini Pizzuti

250 ml mleka

3 jajca

20 g stopljenega masla

50 g sladkorja

70 g riža Acquerello, kuhanega al dente

100 g temne čokolade Callebaut 811

36 blanširanih mandljev

50 g čokoladnih kapljic

  • 1

    V posodi z metlico zmešamo moko z mlekom.


  • 2

    Rahlo stepemo jajca in jim primešamo stopljeno maslo in sladkor. Dodamo kuhan riž in dobro premešamo.


  • 3

    Temno čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali na vodni kopeli, ter pustimo, da se ohladi in jo nato dodamo ostali mešanici.


  • 4

    Nasekljamo mandlje in jih vmešamo v testo.


  • 5

    Zmes porazdelimo po silikonskih modelčkih ali modelčkih za muffine; vsak muffin okrasimo s koščki čokolade in mandlji.


  • 6

    Pečemo v vroči pečici na 190°C 25 – 30 minut.

  • Alergeni

    Žita, ki vsebujejo gluten in njihovi proizvodi
    Jajca in izdelki iz njih
    Lupinasto sadje (oreščki) in izdelki iz njih
    Ni podatka

    Hranilne vrednosti

    Hranilo
    Vrednost (na 100g)
    Vrednost (Na porcijo)
    Ni podatkov

    Kuhajte z nami

    Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

    Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.