Holandska omaka in ˝Egg Benedict˝

13. junija 2022.
ISI
 
 30 
minut
 Enostavno
 1 
porcija
Gourmet Akademija recepti
Kazalo recepta

Sorodni recepti:


Ni sorodnih receptov

Holandska omaka in ˝Egg Benedict˝

Holandska omaka

Sestavine:

250g maslo

4 rumenjak

10ml kis

1 jajce

20ml limonin sok

  • 1

    V ponvi počasi segrevamo maslo z redukcijo belega vina in kisa.


  • 2

    V visoki merilni skodelici previdno zmešamo rumenjak in jajce, dodamo toplo tekočino in na kratko zmešamo z ročnim mešalnikom ter začinimo po okusu.


  • 3

    Omako dodamo skozi lijak in sito iSi neposredno v 0,5-litrski ISI Whip, privijemo polnilnik iSi Professional in približno 12-krat pretresemo.


  • 4

    Pečenemu angleškemu muffinu dodamo sortirane špinačne liste, ocvrto slanino, dimljenega lososa ali ocvrto šunko. Na vrh položimo poširano jajce in prelijemo s holandsko omako.


  • 5

    Za večjo stabilnost holandske omake lahko uporabimo 1 ščepec xantan gumija.

  • Alergeni

    Ni podatka

    Hranilne vrednosti

    Hranilo
    Vrednost (na 100g)
    Vrednost (Na porcijo)
    Ni podatkov

    Kuhajte z nami

    Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

    Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.