Holandska omaka in ˝Egg Benedict˝
13. junija 2022.
ISI
30
minut
Enostavno
1
porcija
Kazalo recepta
Sorodni recepti:
Ni sorodnih receptov
Holandska omaka in ˝Egg Benedict˝
Holandska omaka
Sestavine:
250g maslo |
|
4 rumenjak |
|
10ml kis |
|
1 jajce |
|
20ml limonin sok |
1
V ponvi počasi segrevamo maslo z redukcijo belega vina in kisa.
2
V visoki merilni skodelici previdno zmešamo rumenjak in jajce, dodamo toplo tekočino in na kratko zmešamo z ročnim mešalnikom ter začinimo po okusu.
3
Omako dodamo skozi lijak in sito iSi neposredno v 0,5-litrski ISI Whip, privijemo polnilnik iSi Professional in približno 12-krat pretresemo.
4
Pečenemu angleškemu muffinu dodamo sortirane špinačne liste, ocvrto slanino, dimljenega lososa ali ocvrto šunko. Na vrh položimo poširano jajce in prelijemo s holandsko omako.
5
Za večjo stabilnost holandske omake lahko uporabimo 1 ščepec xantan gumija.
Alergeni
Ni podatka
Hranilne vrednosti
Hranilo
Vrednost (na 100g)
Vrednost (Na porcijo)
Ni podatkov