Limonina glazura

5. julija 2022.
Sosa
 
 15 
minut
 Enostavno
 1 
porcija
Gourmet Akademija recepti
Kazalo recepta

Sorodni recepti:

 15 

 Enostavno

 1 
Namaz iz slane karamele Callebaut
 15 

 Enostavno

 1 
Namaz iz lešnikov, mandljev in mlečne čokolade 823 Callebaut
 40 

 Enostavno

 12 
rižota
 15 

 Enostavno

 1 
čokoladna torta
 15 

 Enostavno

 1 
detajl čooladne sladice
 10 

 Enostavno

 1 
detajl čokoladne sladice

Limonina glazura

100% rastlinska limonina glazura

Sestavine:

580g voda

250g sladkor

23g pektin Sosa

140g limonin sok

17g rumeno barvilo Sosa

  • 1

    Vodo segrejemo na 40 °C.


  • 2

    Ločeno zmešamo sladkor s pektinom in ga med nenehnim mešanjem z metlico dodamo vodi.


  • 3

    Zmes med nenehnim mešanjem zavremo.


  • 4

    Odstavimo z ognja in dodamo limonin sok ter barvilo.


  • 5

    24 ur hladimo pri 4 °C.


  • 6

    Nato segrejemo na 35-40 °C in glaziramo.

  • Alergeni

    Ni podatka

    Hranilne vrednosti

    Hranilo
    Vrednost (na 100g)
    Vrednost (Na porcijo)
    Ni podatkov

    Kuhajte z nami

    Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

    Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.