Limonina glazura
5. julija 2022.
Sosa
15
minut
Enostavno
1
porcija
Kazalo recepta
Sorodni recepti:
15
Enostavno
1
Namaz iz slane karamele Callebaut
Namaz iz karamelne čokolade GOLD Callebaut z dodatkom solnega cveta
15
Enostavno
1
Namaz iz lešnikov, mandljev in mlečne čokolade 823 Callebaut
Namaz iz mlečne čokolade, lešnikov in mandljev
40
Enostavno
12
Acquerello čokoladno-mandljevi muffini
Kdo pravi, da se riž Acquerello lahko uporabi samo za rižoto?
15
Enostavno
1
Kompot iz eksotičnega sadja
Recept iz 4. izdaje ''čajanke mladih chefov''
10
Enostavno
1
Biskvit z mandlji in kamilico
Recept iz 4. izdaje ''čajanke mladih chefov''
Limonina glazura
100% rastlinska limonina glazura
Sestavine:
580g voda |
|
250g sladkor |
|
23g pektin Sosa |
|
140g limonin sok |
|
1
Vodo segrejemo na 40 °C.
2
Ločeno zmešamo sladkor s pektinom in ga med nenehnim mešanjem z metlico dodamo vodi.
3
Zmes med nenehnim mešanjem zavremo.
4
Odstavimo z ognja in dodamo limonin sok ter barvilo.
5
24 ur hladimo pri 4 °C.
6
Nato segrejemo na 35-40 °C in glaziramo.
Alergeni
Ni podatka
Hranilne vrednosti
Hranilo
Vrednost (na 100g)
Vrednost (Na porcijo)
Ni podatkov