Malinin makron

7. julija 2022.
Sosa
 
 45 
minut
 Srednje
 100 
porcij
Gourmet Akademija recepti
Kazalo recepta

Sorodni recepti:

 15 

 Enostavno

 1 
Namaz iz slane karamele Callebaut
 15 

 Enostavno

 1 
Namaz iz lešnikov, mandljev in mlečne čokolade 823 Callebaut
 40 

 Enostavno

 12 
rižota
 15 

 Enostavno

 1 
čokoladna torta
 15 

 Enostavno

 1 
detajl čooladne sladice
 10 

 Enostavno

 1 
detajl čokoladne sladice

Malinin makron

Veganski malinin makron

Sestavine:

Malinin makron

200g mandljeva moka Eurovanille

200g sladkor v prahu

225g voda (1)

12g Potatowhip Sosa

1,5g vinska kislina Sosa

2g Gelespessa Sosa

375g sladkor

100g voda (2)

3,5g rdeče barvilo v prahu Sosa

500g malinin veganski ganache

  • 1

    V mešalniku zmešamo vodo (1) s Potatowhipom in počakamo približno 2 minuti, da se poveže.


  • 2

    Maso damo za 30 minut v hladilnik.


  • 3

    Odvzamemo 75 g  mase in jo v skledi zmešamo z mandljevo moko in sladkorjem v prahu. Dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes.


  • 4

    V posodi KitchenAid zmešamo preostalo osnovo Potatowhip, Gelespeso in vinsko kislino. Stepemo, da dobimo meringo.


  • 5

    V posodo vlijemo vodo (2) in sladkor, ter segrejemo na 118 °C.


  • 6

    Sirup počasi prelijemo na meringo. Ko je ves sirup notri, mešamo, dokler se ne ohladi.


  • 7

    K mandljevi moki in sladkorju dodamo meringo in nežno premešamo, da se masa popolnoma poveže.


  • 8

    Maso damo v dresirno vrečko z nastavkom in na silikonski podlogi oblikujemo makarone.


  • 9

    Pečemo pri 150 °C - 9 minut.


  • 10

    Po peki jih ohladimo na sobni temperaturi. Napolnimo jih z ganachejem.

  • Malinin ganache (za 1000g)

  • 1

    Vodo s sojinimi beljakovinami (Sojawhip) in sladkorji segrejemo na 40 °C.


  • 2

    Raztopimo čokolado in kokosovo maščobo.


  • 3

    Oba pripravka združimo in emulgiramo z robotskim ali paličnim mešalnikom, dokler ne dobimo gladkega in sijočega ganacha.

  • Alergeni

    Ni podatka

    Hranilne vrednosti

    Hranilo
    Vrednost (na 100g)
    Vrednost (Na porcijo)
    Ni podatkov

    Kuhajte z nami

    Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

    Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.