Malinin makron
Sosa
Sorodni recepti:
Enostavno
Namaz iz slane karamele Callebaut
Enostavno
Namaz iz lešnikov, mandljev in mlečne čokolade 823 Callebaut
Enostavno
Acquerello čokoladno-mandljevi muffini
Enostavno
Kompot iz eksotičnega sadja
Enostavno
Biskvit z mandlji in kamilico
Malinin makron
Veganski malinin makron
Sestavine:
Malinin makron
200g sladkor v prahu |
|
225g voda (1) |
|
12g Potatowhip Sosa |
|
1,5g vinska kislina Sosa |
|
375g sladkor |
|
100g voda (2) |
|
500g malinin veganski ganache |
V mešalniku zmešamo vodo (1) s Potatowhipom in počakamo približno 2 minuti, da se poveže.
Maso damo za 30 minut v hladilnik.
Odvzamemo 75 g mase in jo v skledi zmešamo z mandljevo moko in sladkorjem v prahu. Dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes.
V posodi KitchenAid zmešamo preostalo osnovo Potatowhip, Gelespeso in vinsko kislino. Stepemo, da dobimo meringo.
V posodo vlijemo vodo (2) in sladkor, ter segrejemo na 118 °C.
Sirup počasi prelijemo na meringo. Ko je ves sirup notri, mešamo, dokler se ne ohladi.
K mandljevi moki in sladkorju dodamo meringo in nežno premešamo, da se masa popolnoma poveže.
Maso damo v dresirno vrečko z nastavkom in na silikonski podlogi oblikujemo makarone.
Pečemo pri 150 °C - 9 minut.
Po peki jih ohladimo na sobni temperaturi. Napolnimo jih z ganachejem.
Malinin ganache (za 1000g)
0,7g Sojawhip Sosa |
|
50g dekstroza Sosa |
|
30g creamsucre Sosa |
|
160g kokosovo olje |
Vodo s sojinimi beljakovinami (Sojawhip) in sladkorji segrejemo na 40 °C.
Raztopimo čokolado in kokosovo maščobo.
Oba pripravka združimo in emulgiramo z robotskim ali paličnim mešalnikom, dokler ne dobimo gladkega in sijočega ganacha.