Namaz iz slane karamele Callebaut
1. julija 2023.
Callebaut
15
minut
Enostavno
1
kilogram
Kazalo recepta
Sorodni recepti:
15
Enostavno
1
Namaz iz lešnikov, mandljev in mlečne čokolade 823 Callebaut
Namaz iz mlečne čokolade, lešnikov in mandljev
40
Enostavno
12
Acquerello čokoladno-mandljevi muffini
Kdo pravi, da se riž Acquerello lahko uporabi samo za rižoto?
15
Enostavno
1
Kompot iz eksotičnega sadja
Recept iz 4. izdaje ''čajanke mladih chefov''
10
Enostavno
1
Biskvit z mandlji in kamilico
Recept iz 4. izdaje ''čajanke mladih chefov''
Namaz iz slane karamele Callebaut
Namaz iz karamelne čokolade GOLD Callebaut z dodatkom solnega cveta
Sestavine:
170 g sladkor |
|
145 g smetana (35% maščobe) |
|
85 g glukozni sirup Sosa |
|
299 g maslo (neslano) |
|
2 g solni cvet |
|
1
Iz sladkorja naredimo karamelo.
2
Deglaziramo s smetano - Smetano vlijemo v karamelo.
3
Dodamo glukozni sirup, maslo, sol in vanilijevo pasto. Segrejemo do 40°C.
4
Temperiramo čokolado, vlijemo v karamelo in emulziramo s pomočjo paličnega mešalnika (zmiksamo, da nastane homogena zmes).
5
Steriliziramo steklene kozarce in vanje vlijemo 90 g namaza.
6
Med plasti lahko natrosimo 30 g karameliziranih lešnikov Callebaut.
7
Dodamo še eno plast namaza, zapremo in shranimo na hladno.
Alergeni
Ni podatka
Hranilne vrednosti
Hranilo
Vrednost (na 100g)
Vrednost (Na porcijo)
Ni podatkov