Pomarančni in čokoladni makroni

26. februarja 2022.
Sosa Ingredients
 
 15 
 
 1 
Gourmet Akademija recepti

Sorodni recepti:

 15 

 Enostavno

 1 
Namaz iz slane karamele Callebaut
 15 

 Enostavno

 1 
Namaz iz lešnikov, mandljev in mlečne čokolade 823 Callebaut
 40 

 Enostavno

 12 
rižota
 15 

 Enostavno

 1 
čokoladna torta
 15 

 Enostavno

 1 
detajl čooladne sladice
 10 

 Enostavno

 1 
detajl čokoladne sladice

Pomarančni in čokoladni makroni

Nov način priprave te vrhunske sladice

Sestavine:

Macaron je sladka slaščica iz beljaka, sladkorja v prahu, kristalnega sladkorja, mandljeve moke in različnih polnil. Po tradiciji naj bi makarone v Francijo prinesel italijanski kuhar kraljice Katarine Medičejske v času renesanse. V vsem tem času se niso popolnoma nič spremenili, zato je čas, da jim dodamo novo noto!

Sestava makrona

22 g ganaš mlečne čokolade

0,50 g kocke kandirane pomaranče Sosa

30 g makron

30 g pomarančni "pâte de fruit"

Skupaj 62,5 g

  • 1

    Školjko makrona napolnimo s obročem ganaša in na sredini s sadno zmesjo zmiksanega želeja


  • 2

    Školjke zapremo in ob strani okrasimo s kocko kandirane pomaranče.

  • Ganaš iz mlečne čokolade

    430 g smetana

    95 g glukoza 60 DE Sosa

    825 g maslo 82%

    100 g mlečne kuverture

    Skupaj 1.450 g

  • 1

    Smetano in glukozo zavremo.


  • 2

    V skledo stresemo mlečno kuverturo.


  • 3

    Prilijemo vrelo smetano in zmešamo z ročnim mešalnikom.


  • 4

    Pri 40°C dodamo maslo.


  • 5

    Dobro premešamo, da dobimo emulzijo.

  • Osnovni makron

    500 g Sladkor v prahu Sosa

    500 g Mandljeva moka surova zelo fino mleta Sosa

    170 g Voda (1)

    15 g Albuwhip (1) Sosa

    500 g Sladkor

    220 g Voda (2)

    170 g Voda (3)

    15 g Albuwhip (2) Sosa

    10 g Oranžno barvilo za prehrano Sosa

    0,20 g Pomarančna aroma Sosa

    Skupaj 2 kg

  • 1

    V mešalniku kot je KitchenAid zmešajte mandlje v prahu, sladkor v prahu in barvilo.


  • 2

    Posebej zmešaj vodo in Albuwhip, dokler se popolnoma ne raztopi.


  • 3

    To mešanico dodajte mandljem v prahu in sladkorju v prahu ter mešajte, dokler se ne povežejo, mešamo s ploščatim nastavkom planetarnega mešalca (KitchenAid).


  • 4

    Posebej zmešaj vodo(3) in Albuwhip (2) ter s planetarnim mešalcem stepi v sneg s pomočjo žičnega nastavka.


  • 5

    V posodi zmešaj sladkor v prahu in vodo (2) ter segrej na 118 °C. Uporabi termometer!


  • 6

    Ko so beljaki (Albuwhip) stepeni in je sirup pri 118°C, ga po malem vlivamo v stepene beljake in naprej mešamo pri srednji hitrosti.


  • 7

    Ko ima meringa približno 50°C, dodamo aromo in z roko premešamo s prvim pripravkom, dokler se popolnoma ne združita.


  • 8

    Maso temeljito in energično premešamo (makroniziramo).


  • 9

    Z maso napolnimo dresirno vrečko z nastavkom za brizganje 10 mm in na silikonski podlogi na pekaču oblikujemo hlebčke premera 3 do 5 cm, odvisno od želene oblike makronov. S pladnjem večkrat potapkamo po pultu, da se izloči zrak. Volumen se bo zmanjšal.


  • 10

    Če bi v notranjosti makronov ostal zrak, bi bili ti med peko votli. Pusti jih približno 20 minut na sobni temperaturi, da se v notranjosti posušijo in da med peko zaradi vlage ne popokajo.


  • 11

    Za peko so pripravljeni, ko se prst ob dotiku ne prilepi.


  • 12

    Pečemo pri 155 °C v pečici brez ventilacije ali z najmanjšo možno hitrostjo z odprtim zračnikom, približno 10 minut.

  • Alergeni

    Jajca in izdelki iz njih
    Lupinasto sadje (oreščki) in izdelki iz njih

    Hranilne vrednosti

    Hranilo
    Vrednost (na 100g)
    Vrednost (Na porcijo)
    Ni podatkov

    Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.