Pomarančni in čokoladni makroni

26. februarja 2022.
Sosa Ingredients
 
 15 
 
 1 
Gourmet Akademija recepti
Kazalo recepta

Sorodni recepti:

 15 

 Enostavno

 1 
Namaz iz slane karamele Callebaut
 15 

 Enostavno

 1 
Namaz iz lešnikov, mandljev in mlečne čokolade 823 Callebaut
 40 

 Enostavno

 12 
rižota
 15 

 Enostavno

 1 
čokoladna torta
 15 

 Enostavno

 1 
detajl čooladne sladice
 10 

 Enostavno

 1 
detajl čokoladne sladice

Pomarančni in čokoladni makroni

Nov način priprave te vrhunske sladice

Sestavine:

Macaron je sladka slaščica iz beljaka, sladkorja v prahu, kristalnega sladkorja, mandljeve moke in različnih polnil. Po tradiciji naj bi makarone v Francijo prinesel italijanski kuhar kraljice Katarine Medičejske v času renesanse. V vsem tem času se niso popolnoma nič spremenili, zato je čas, da jim dodamo novo noto!

Sestava makrona

22 g ganaš mlečne čokolade

0,50 g kocke kandirane pomaranče Sosa

30 g makron

30 g pomarančni "pâte de fruit"

Skupaj 62,5 g

  • 1

    Školjko makrona napolnimo s obročem ganaša in na sredini s sadno zmesjo zmiksanega želeja


  • 2

    Školjke zapremo in ob strani okrasimo s kocko kandirane pomaranče.

  • Ganaš iz mlečne čokolade

    430 g smetana

    95 g glukoza 60 DE Sosa

    825 g maslo 82%

    100 g mlečne kuverture

    Skupaj 1.450 g

  • 1

    Smetano in glukozo zavremo.


  • 2

    V skledo stresemo mlečno kuverturo.


  • 3

    Prilijemo vrelo smetano in zmešamo z ročnim mešalnikom.


  • 4

    Pri 40°C dodamo maslo.


  • 5

    Dobro premešamo, da dobimo emulzijo.

  • Osnovni makron

    500 g Sladkor v prahu Sosa

    500 g Mandljeva moka surova zelo fino mleta Sosa

    170 g Voda (1)

    15 g Albuwhip (1) Sosa

    500 g Sladkor

    220 g Voda (2)

    170 g Voda (3)

    15 g Albuwhip (2) Sosa

    10 g Oranžno barvilo za prehrano Sosa

    0,20 g Pomarančna aroma Sosa

    Skupaj 2 kg

  • 1

    V mešalniku kot je KitchenAid zmešajte mandlje v prahu, sladkor v prahu in barvilo.


  • 2

    Posebej zmešaj vodo in Albuwhip, dokler se popolnoma ne raztopi.


  • 3

    To mešanico dodajte mandljem v prahu in sladkorju v prahu ter mešajte, dokler se ne povežejo, mešamo s ploščatim nastavkom planetarnega mešalca (KitchenAid).


  • 4

    Posebej zmešaj vodo(3) in Albuwhip (2) ter s planetarnim mešalcem stepi v sneg s pomočjo žičnega nastavka.


  • 5

    V posodi zmešaj sladkor v prahu in vodo (2) ter segrej na 118 °C. Uporabi termometer!


  • 6

    Ko so beljaki (Albuwhip) stepeni in je sirup pri 118°C, ga po malem vlivamo v stepene beljake in naprej mešamo pri srednji hitrosti.


  • 7

    Ko ima meringa približno 50°C, dodamo aromo in z roko premešamo s prvim pripravkom, dokler se popolnoma ne združita.


  • 8

    Maso temeljito in energično premešamo (makroniziramo).


  • 9

    Z maso napolnimo dresirno vrečko z nastavkom za brizganje 10 mm in na silikonski podlogi na pekaču oblikujemo hlebčke premera 3 do 5 cm, odvisno od želene oblike makronov. S pladnjem večkrat potapkamo po pultu, da se izloči zrak. Volumen se bo zmanjšal.


  • 10

    Če bi v notranjosti makronov ostal zrak, bi bili ti med peko votli. Pusti jih približno 20 minut na sobni temperaturi, da se v notranjosti posušijo in da med peko zaradi vlage ne popokajo.


  • 11

    Za peko so pripravljeni, ko se prst ob dotiku ne prilepi.


  • 12

    Pečemo pri 155 °C v pečici brez ventilacije ali z najmanjšo možno hitrostjo z odprtim zračnikom, približno 10 minut.

  • Alergeni

    Jajca in izdelki iz njih
    Lupinasto sadje (oreščki) in izdelki iz njih

    Hranilne vrednosti

    Hranilo
    Vrednost (na 100g)
    Vrednost (Na porcijo)
    Ni podatkov

    Kuhajte z nami

    Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

    Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.