Ali je pizza zdrava?

Ali je pizza zdrava?
Delite na družbenih omrežjih:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn




Ta’GUD pice so pečene na pravem ognju suhih bukovih drv bloških gozdov pri temperaturi okoli 400°C. Pize dobijo rahel priokud dimljenosti, še bolj pomembno je, da je vročina drv vlažna, saj drva vsebujejo do 20% vlage, in prav vlaga v obliki pare pripomore k avtentičnemu okusu prave napilitanske pice, testo je hrustljavo z mehko zračno sredico, ki jo z električno ali plinsko pečjo (okus naftnih derivatov) ne moremo doseči, saj take peči testo povsem izsušijo.
Klasika in za mnoge najboljša pica na sploh. Testo pri tej pice je pripravljeno iz prav posebne moke, ki je unikum na trgu in verjentrno najboljša moka na sploh. Zrna pčenice so strogo selekcionirana in samo 70% od njih gredo v postopni in fazno mletje v mlinih na kamen. Zrna so predhodno delno kaljena, kar pomeni, da se že v samem zrnu prične razgradnja ogljikovih hidratov in beljakovin. Rezultat je moka, katero pripravo obvlada samo mlin Quaglia, moka je seveda Petra 0102!

Pri Ta’GUD Pizzi smo posebno pozorni na sestavine, testo pri tej pici je moka Petra 5037, ki jo uporalbjajo nekatere najboljši picerije na svetu in seveda smo jo morali tudi mi. Posebno pozornost posvečamo nadevom, da se okusi komlementarni in se povezujejo. Spomladanska pica zemeljskih okusov, ki se idealno prepletajo, sir, jajce, šarglji. Splomladanski hit.

Unikum med mokami, Petra 0102, živa moka, zrno pšenice je predhodno kaljeno, mleta je po posebnem hladnem postopu na mlin na kamen. Velja za najboljši moko za kučinarične pice in predtavlja referenco tudi za Ta’GUD Pizze.
Pri Ta’GUD picah je velik poudarek ne samo pri testu, pri katerem nenehno eksperimentiramo, temveč tudi v dodatkih.
Legendarna moka mlina Pizzuti Costa d’Amalfi, ena izmed več kot 15 različnih mok za pice iz programa GourmetShop, leta 2018 je bila iz te moka narejena najbolja pica na svetu.

Moka mlina Pizzuti iz Amalfijske obale, tip 650 z dodanimi praženimi pčeničnimi kalćki, ki dajejo moki poseben značaj, dodatno prehransko vrednost, ki se razvije pri hladni fermentaciji, ki poteka tudi do 72 ur.

Najboljši paradižnik za testenine in pice je starodavna sorta San Marzano, ki uspeva v mineralno gogati vulkanski zemlji izpod ognjenika Vezuva v dolini Sarnese – Nocerino. Paradižnik za Ta’GUD Pizzo prihaja iz zadruge Gustarosso, njeni paradižniki veljajo v Italiji in po svetu za No°1.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kuhajte z nami

Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.