Individualni tečaj priprave napolitanske pice pri vas doma

Hitro, preprosto, okusno

V času pandemije nas je navdušila peka kruha in še posebno pic. Njihova priprava je sicer enostavna, rabimo samo moko, vodo, vzhajalno sredstvo in nekaj soli. Vendar vseeno ni tako enostavno. Prične se že pri moki, uporabo vzhajalnega sredstva in seveda časa, ki nam je na voljo. Pravo testo razvije vse svoje karakteristike, okus in arome šele po fermentaciji, ki lahko poteka preko noči, lahko pa celo nekaj dni.

Na individualnem tečaju vam bomo predali naša znanja o peki pice, prisluhnili pa bomo tudi vašim željam in dietnim specifikam. Spoznali bomo različne vrste mok in njihove karakteristike. Govorili bomo o fermentaciji, sestavinah in tudi peki. 

Poleg teorije, pa se bomo priprave pic lotili tudi v praksi. Delali bomo z različnimi vrstami moke in testa. 

Program:

  • Karakteristike mok, njihova uporabo, označevanje, karakteristike
  • Kaj je pica, poreklo, vrsta pic in njihove karakteristike
  • Priprava bige, fermentiranega pred-testa
  • Gnetenje in priprava testa
  • Oblikovanje testa za dosego pravilne notranje napetosti
  • Fermentacija testa
  • Pravilna peka pic
  • Degustacija
  • Po izvedenem individualnem tečaju boste dobili bon za 20% popusta ob nakupu katerekoli OONI peči za pice!


Opomba:

Individualne tečaje opravljamo na območju Ljubljane z okolico. V kolikor želite organizirati tečaj izven tega območja, bomo zaračunali kilometrino. Za več informacij nas kontaktirajte.


Cena:

200€

Kuhajte z nami

Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.