Izberi pravi kakav za svoje potrebe
Zakaj vedno uporabljamo isti kakav v prahu, a hkrati uporabljamo različne čokolade glede na naše potrebe?
Na podlagi tega vprašanja so se pri Cacao Barry odločili raziskati svet kakava v prahu, ki je večini slaščičarjev in čokoladarjev še vedno neznan. Kot rezultat tega razmisleka so predstavili inovativno zbirko izjemno finega kakava v prahu, ki so jo razvili v sodelovanju s strokovnjaki iz laboratorija za kakav v Louviersu v Franciji. Zbirka, ki želi zadovoljiti tako uporabo in potrebe slaščičarjev kot tudi nove življenjske sloge potrošnikov v današnji družbi.
“Znanje o kakavu se danes ne prenaša v stroki, temveč je to področje, ki ga odkrivamo postopoma, je zelo tehnično in ga je vredno obvladati, da bi lahko svobodneje ustvarjali in izbrali pravo sestavino za najboljši želeni rezultat,” pojasnjuje kreativni direktor in eden največjih poznavalcev čokolade na svetu Ramon Morató.
Raziščite našo zbirko izjemno finih kakavovih praškov, ki smo jih razvili skupaj z ustvarjalnimi kuharji, od mojstrov do nove generacije. Skupaj smo izbrali najboljše kakavove praške, da bi odgovorili na vaše spreminjajoče se potrebe, tako v kuhinji kot pri prilagajanju željam in izbranim življenjskim slogom današnjih potrošnikov (npr. veganski, rastlinski, zdravi, halal, košer …).
Naša zbirka 100-odstotnega kakava v prahu zajema vse možnosti, s katerimi lahko izrazite svojo pravo naravo:
Razburljiva zbirka vrhunskih okusov kakava, vključno z izdelki enega izvora in ekološkimi izdelki, ki vam odpirajo neomejene poti za kreativno združevanje.
Neprimerljiva paleta barv, ki so lahko naravne ali alkalizirane, za sprostitev ustvarjalnosti in vaše igrivosti.
Prepričljiv izbor pH in vsebnosti maščob za uresničitev vseh receptov in omogočanje najsodobnejših tehnik.
Vključno z inovativnim in edinstvenim kakavom v prahu, ki mu v svetu gurmanov ni para:
Nature Cacao: prvi pravi temni naravni kakav v prahu, ki daje vaši veganski sladici resnično privlačen videz in okus.
Teh novih osem kakavovih praškov je razdeljenih v tri skupine s pomenljivimi imeni ter različnimi lastnostmi in prednostmi:
Universelle
Vsestranska kategorija temelji na francoskem savoir-faire za univerzalno uporabo. Sestavljajo jo “dutch” kakav v prahu z visoko vsebnostjo maščob, intenzivnimi barvami, močnimi okusi in gladkimi teksturami: V kategoriji so trije kakavi: Extra Brute, Plein Arôme in Rouge Ultime (kamerunsko poreklo).
Naturelle
Popoln zaveznik za veganske recepte, pri katerih je bistvena lastnost “naravno”, vendar brez žrtvovanja okusa. Sestavljen je iz Nature Fruitée (Santo Domingo Origin) in Cacao Nature (novost na trgu), ki nista alkalizirana in dajeta veganskim receptom bolj gurmanski pridih.
Performance
Z različnimi vsebnostmi maščob, različnimi ravnmi pH ali tehničnimi lastnostmi, kot je netopen prah, ustreza zelo specifičnim uporabam za neprekosljive rezultate. Razpon, ki ga sestavljajo razmaščeni moč Légère 1 %, idealen za prezračevane recepte in nizkokalorične uporabe; temni, skoraj črni Noir Intense za peko temnih receptov in netopni Décor Cacao (novost na trgu), primeren za izdelke z visoko vsebnostjo vlage. Idealen na primer Tiramisu, saj kot potresen ne vpija vlage.
Nova linija popolnih kakavov je v skladu z zavezanostjo družbe Cacao Barry okolju. Kot pravi Andrea Doucet, globalna vodja blagovne znamke Cacao Barry, “je nova kolekcija izdelana iz trajnostno pridobljenih zrn in podpira program za velik vpliv, Kakavova obzorja”. Nova je tudi vrečka z zadrgo, ki jo je mogoče ponovno zapreti, da izdelek ostane svež, kar je praktično za uporabo in je izdelana iz mono-materiala, ki omogoča zbiranje, sortiranje in recikliranje embalaže, kar zmanjšuje količino odpadkov in je okolju prijazno.
Kolekcija novih izjemnih kakavov je že na voljo, postopoma vam bomo posamezne tudi predstavili. Sledite tudi našim obvestilom, kajti pripravljamo predstavitev kakavov v živo, kjer boste poleg okušanja spoznali seveda tudi tehnične lastnosti posameznih kakavov. Pridobolejno znanje vam bo močno koristilo, da boste svoje proizvode nadgradili.
Poglej si novo družino kakavov Cacao Barry
SPOZNAJ KAKAV V PRAHU, KOT POZNAŠ ČOKOLADO!
Z novo knjigo Cacao Alphabet se pripravi in se nauči vse, kar moraš vedeti o kakavu v prahu, da boš dosegel želene rezultate!