chef Carles Mampel

chef Carles Mampel
Delite na družbenih omrežjih:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Njegov moto: znanje in predstavitev, postopki in sestavine za lažje sladice z več okusa, manj sladkorja ter z učinkovito in donosno proizvodnjo.Pri rosnih 13 letih se je mladi Carles odločil kaj bo počel v življenju. Njegova strast so bile sladice in je tako začel kot vajenec delati v restavraciji La Divina Pastora v Barceloni. Leta 1984 ga pot v nadaljnjem učenju vodi v slaščičarno Art Bó. Med letoma 1985 in 1987 je mlad prevzel vodenje slaščičarne Fleca Portell, nato pa je leta 1990 prevzame mesto glavnega chefa za slaščičarstvo in gostinstvo v podjetju Coma.

Pri 22 letih odpre svojo prvo slaščičarno v Barceloni, ki jo sedem let pozneje zapusti in nadaljuje izobraževanje v svetovno znanih slaščičarnah v Franciji, vključno s Chocolaterie Maison Caffet pri Pascalu Caffetu (MOF), Begrem pri Olivierju Bajardu (MOF) in Riederer pri Philippu Segondu (MOF).

Leta 2005 je v Barceloni ustanovil slaščičarno Obrador Bon Sucre, ki je pozneje postala del verige slaščičarn Bubo. Junija 2005 je v sodelovanju z oblikovalskim studiem Grumax v Barceloni ustanovil svetovno znano slaščičarno Bubo, kjer je prvič nastal koncept “butičnih” slaščičarn. Dvanajst let je bil odgovoren za ustvarjalni in proizvodni vidik podjetja. Prva slaščičarna je nato pripeljala do ustanovitve še šestih – skupaj štirih v Barceloni, dveh v Združenih arabskih emiratih in ene v Tokiu, ki jo je prav tako vodil.

Julija 2017 je opustil to delo, da bi se posvetil vlogi svetovalca in učitelja ter lovu na druge samostojne projekte.

Danes deluje  kot svetovalec v različnih podjetjih, kot so Valrhona, Ravifruit, Pavoni Italia, Elle & Vire Professional, Sosa Ingredients, Solegraells ali Iceteam, ter sodeluje s šolami na lokalni in mednarodni ravni in vodi mojstrske tečaje, vključno z EPGB (Barcelona), Ecole Bajard, Espai Sucre (Barcelona) in L’Ecole Valrhona (Tokio in Brooklyn).

V veliko veselje nam je, da se je z vsem svojim znanjem in izjemnimi izkušnjami pridružil tudi našemu konceptu izobraževanja. Z njegovo pomočjo vam bomo ponudili najnovejše svetovne trende, predstavili sestavine in postopke ter neprecenljivo znanje najlepšega in najbolj žlahtnega poklica na svetu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kuhajte z nami

Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.