Acquerello zimska rižota
30. januarja 2023.
Chiare Lazzarin
25
minut
Enostavno
4
osebe
Kazalo recepta
Sorodni recepti:
40
Enostavno
4
Pasta, krompir in botarga
Enostavna jed iz prvinskih sestavin in dodatkom naribane tunine Botarge
60
Srednje
4
Testenine z jastogom, recept Danila Cortellinija za božični večer
Brezčasna klasika, ki se med praznovanji vedno vrne na mojo mizo.
60
Srednje
1
Polenta, sir in tartufi
Preprosta jed iz polente in sira, presenetljivim zaključkom velikega chefa.
Acquerello zimska rižota
Brezčasna klasika zimskih rižot - rižota z radičem in orehi
Sestavine:
Šalotka |
|
Kozarec belega vina |
|
1,5 litra zelenjavne juhe |
|
250 g radiča |
|
150 g sira taleggio |
|
15 orehov |
|
strok česna |
|
40 g masla |
|
50 g naribanega sira |
|
Sol in poper |
1
Radič očistimo, liste narežemo na trakove.
2
V večjo ponev vlijemo žlico ekstra deviškega oljčnega olja, strok česna in dodamo radič; dušimo dve minuti, solimo in popramo ter odstavimo.
3
Šalotko sesekljamo in podušimo v ponvi z oljem.
4
Podušimo riž Acquerello, deglaziramo z vinom in dodamo juho. Na polovici kuhanja dodamo radič.
5
Vmešamo na majhne koščke narezan taleggio, maslo in nariban sir.
6
Rižoto postrežemo in vsak krožnik dopolnimo z orehovimi jedrci.
Alergeni
Lupinasto sadje (oreščki) in izdelki iz njih
Ni podatka
Hranilne vrednosti
Hranilo
Vrednost (na 100g)
Vrednost (Na porcijo)
Ni podatkov