Acquerello zimska rižota

30. januarja 2023.
Chiare Lazzarin
 
 25 
minut
 Enostavno
 4 
osebe
Gourmet Akademija recepti
Kazalo recepta

Sorodni recepti:

 40 

 Enostavno

 4 
Pasta, krompir in botarga
 30 

 Enostavno

 4 
Paccherini z zelenjavo na žaru
 60 

 Srednje

 4 
Testenine z jastogom, recept Danila Cortellinija za božični večer
 60 

 Srednje

 1 
Polenta, sir in tartufi

Acquerello zimska rižota

Brezčasna klasika zimskih rižot - rižota z radičem in orehi

Sestavine:

320 g riža Acquerello 

Šalotka

Kozarec belega vina

1,5 litra zelenjavne juhe

250 g radiča

150 g sira taleggio

15 orehov

strok česna

40 g masla

50 g naribanega sira

Ekstra deviško olivno olje La corvinia

Sol in poper

  • 1

    Radič očistimo, liste narežemo na trakove.


  • 2

    V večjo ponev vlijemo žlico ekstra deviškega oljčnega olja, strok česna in dodamo radič; dušimo dve minuti, solimo in popramo ter odstavimo.


  • 3

    Šalotko sesekljamo in podušimo v ponvi z oljem.


  • 4

    Podušimo riž Acquerello, deglaziramo z vinom in dodamo juho. Na polovici kuhanja dodamo radič.


  • 5

    Vmešamo na majhne koščke narezan taleggio, maslo in nariban sir.


  • 6

    Rižoto postrežemo in vsak krožnik dopolnimo z orehovimi jedrci.

  • Alergeni

    Lupinasto sadje (oreščki) in izdelki iz njih
    Ni podatka

    Hranilne vrednosti

    Hranilo
    Vrednost (na 100g)
    Vrednost (Na porcijo)
    Ni podatkov

    Kuhajte z nami

    Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

    Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.