Pasta, krompir in botarga
Armatore Cetara
Sorodni recepti:
Enostavno
Acquerello zimska rižota
Srednje
Testenine z jastogom, recept Danila Cortellinija za božični večer
Srednje
Polenta, sir in tartufi
Pasta, krompir in botarga
Enostavna jed iz prvinskih sestavin in dodatkom naribane tunine Botarge
Sestavine:
320 g testenine po izbiri Rustichela d'Abruzzo |
|
200 g krompir |
|
Zelena |
|
Rumena čebula |
|
Naribana Botarga Armatore Cetara |
|
Bazilika |
|
Oljčno olje EVO |
|
Naribana lupina limone |
Kaj sploh je botarga in kako jo uporabljati?
Bottarga je sredozemska delikatesa iz soljenih in stisnjenih ribjih iker. Je poslastica s starodavnimi koreninami in skoraj neskončno možnostmi uporabe. Najbolj cenjena je iz iker modroplavitega tuna (bottarga di tonno) ali ciplja (botarga di muggine), kot najdostopnejše različice.
Postopek priprave
V ponev dajte ekstra deviško oljčno olje, na kocke narezano čebulo in zeleno. Počasi pražite 10 minut. Povečajte temperaturo in dodajte krompir, narezan na kocke, ter vse skupaj dobro prepražite. Po nekaj minutah dodajte zelo hladno vodo in sol. Krompir kuhajte na nizki temperaturi približno 15/20 minut. Povečajte temperaturo, zavrite vodo in dodajte testenine.
Testenine zavremo, ugasnemo ogenj, dodamo kapljico surovega olja, baziliko, ščepec popra, pokrijemo s pokrovko in pustimo počivati nekaj minut.
Servirajte in dodajte naribano botargo, limonino lupinico, nekaj listov bazilike in postrezite.