Čokoladni namaz z lešniki

3. februarja 2024.
Ramon Morato
 
 15 
 Enostavno
 5 
kozarcev
Gourmet Akademija recepti
Kazalo recepta

Sorodni recepti:

 10 

 Enostavno

 1 
detajl čokoladne sladice
 15 

 Enostavno

 1 
čokoladni sladoled

Čokoladni namaz z lešniki

Čokoladni namaz z lešnik in intenzivnim okusom kakava

Sestavine:

Priprava namaza

Odličen namaz bogat z lešniki in intenzivnim okusov kakava z zmanjšanim deležem sladkorja za takojšno uporabo.

Najprej v rafinator Twin Stone 100% Chef vnesite tekoče izdelke, kot je lešnikova pasta, in postopoma dodajte preostale sestavine, da se stroj ne bi zamašil.

Kateri je najboljši kakav za naš namaz za naš namaz? Extra Brute Zakaj? Extra Brute zagotavlja intenzivno rdeče-rjavo barvo in okus po temni čokoladi, ki uravnotežita visoko vsebnost lešnikov v tem receptu. Visoka vsebnost maščob v kakavu ne vpliva na uporabo.

Priporočilo: Cilj je zmešati sestavine, kot so sladkor, oreščki, mleko v prahu, kakav v prahu itd., in jih rafinirati, dokler se njihova granulometrija ne zmanjša na vrednosti približno 20/30 mikronov, tako da človeško nebo v ustih ne zazna občutka zrnatosti.  Z rafinatorjem v obliki valjčnega mlina na kamen lahko dosežemo željeno finost namaza.

Hranjenje: sobna temperatura

 • 1

  Lešnikovo pasto in kakavovo maslo dajte v rafinator Twin Stone 100%Chef.


 • 2

  Postopoma dodajte preostale trdne sestavine.


 • 3

  Rafiniranje traja 8 ur, dokler se velikost delcev ne zmanjša.


 • 4

  Namaz predhodno kristalizirajte pri 23ºC.

 • Zaključek

  Osnovni sestavini namaza sta kakav in lešniki. Vajeni smo uporabljati različne čokolado, dočim običajno uporabljamo samo en kakav. Zato so čokoladni mojstri pri Cacao Barry pripravili družino osmih vrst kakava, ki se med seboj močno razlikujejo. Sedaj se lahko poleg okusa lahko poigramo tudi s teksturami in barvami, kar daje kakavo še poseben značaj. Avtor recepta je Ramon Morato, eden največjih čokoladnih strokovnjakov, ki nam, glede na lastnosti priporoča kakav Cacao Barry Extra Brut.

  Druga najpomembnejša sestavina so seveda lešniki. Tu vam nudimo velik izbor različnih 100% past, z lešniki različnega porekla in močjo praženja. Najboljši lešnik na trgu je seveda piemontski, še posebno znamentiti Tonda Gentile Trilobata IGP. 

  Namaz je narejen s pomočjo rafinatorja, valjčnega mlina na kamen, ki nam omogoča izjemno fino mletje. Postal je pravi kultni pripomoček v slaščičarnah, čokoladnicah in tudi pri domačih ljubiteljih. Namreč omogoča nam izdelavo lastne čokolade in kakavovoh zrn ali 100% kakavove mase, pripravimo lahko različne kreme iz oreščkov, praline paste, namaze, infuzije, marmelade. Glede na njegovo učinkovitost, praktičnost in zelo dostopno ceno velja za enega najbolj priljubljenih pripomočkov kreativnih mojstrov.

  Rafinator Twin Stone 100% Chef!

   

   

  Alergeni

  Lupinasto sadje (oreščki) in izdelki iz njih
  Ni podatka

  Hranilne vrednosti

  Hranilo
  Vrednost (na 100g)
  Vrednost (Na porcijo)
  Ni podatkov

  Kuhajte z nami

  Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

  Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.