Rastlinska čokoladna krema

22. julija 2022.
Sosa
 
 15 
minut
 Enostavno
 1 
porcija
Gourmet Akademija recepti
Kazalo recepta

Sorodni recepti:

 10 

 Enostavno

 1 
detajl čokoladne sladice

Rastlinska čokoladna krema

100% rastlinska čokoladna krema

Sestavine:

260 g temna čokolada 70% Callebaut

550 g rižev napitek

1 g sol

100 g sladkor

10 g pektin nappage x58 Sosa

50 g kokosova maščoba (brez okusa) Sosa

30 g sončnično olje

  • 1

    Zmešamo pektin in sladkor.


  • 2

    Rižev napitek segrejemo na 40°C.


  • 3

    Med stalnim mešanjem dodamo sol in mešanico pektina in sladkorja.


  • 4

    Zmes zavremo.


  • 5

    Odstranimo z ognja, dodamo sončnično olje, čokolado in na koncu kokosovo maščobo.


  • 6

    S paličnim mešalcem miksamo toliko časa, dokler ne dobimo emulzije.


  • 7

    Razporedimo v kalupe in jih za pravilno kristalizacijo za 6 ur shranimo v hladilnik.

  • Alergeni

    Ni podatka

    Hranilne vrednosti

    Hranilo
    Vrednost (na 100g)
    Vrednost (Na porcijo)
    Ni podatkov

    Kuhajte z nami

    Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

    Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.