Paccheri z zelenjavo na žaru
Sorodni recepti:
Enostavno
Pasta, krompir in botarga
Enostavno
Acquerello zimska rižota
Srednje
Testenine z jastogom, recept Danila Cortellinija za božični večer
Srednje
Polenta, sir in tartufi
Paccheri z zelenjavo na žaru
Sestavine:
1 bučka |
|
1 rdeča paprika |
|
1 jajčevec |
|
1 vejica peteršilja |
|
Morska sol |
Lahko in odlično poletno kosilo
Vsaki obliki testenin sodi primerna omaka. Za poletno kosilo predlagamo okusen recept, ki ga lahko ponovite z nami. Z uporabo vrhunskih sestavin, ki so še tako enostavne in cenovno ugodne, dobite jed, ki vam jo bodo zavidali. Izbirajte domačo svežo zelenjavo, če že nimate svojega vrta. Naš izbor je bližnja tržnica v BTC, ker nam razne kmetije nudijo sveže in vrhunske domače proizvode.
Vsekakor pa jed ne bi bila vrhunske brez dobre izbite testenin. Rustichella d’Abruzzo so vrhunske testenine, ki jih uporabljajo najboljši chefi povsod po svetu. Nahajajo se sredi neokrnjene narave pokrajine Abruzzo, sredi polj izjemnih mok durum, ki se že stoletja prenašajo med generacijami in zagotavljajo izjemno kvaliteto testenin.
Postope priprave
Bučke, papriko in jajčevec operite in narežite na rezine. Mešanico 10 minut pecite in dušite v ponvi s kapljico olja.
Medtem testenine skuhajte v vreli osoljeni vodi in jih odcedite, ko so al dente. Pacchere nekaj minut mešajte v omaki in dodajte drobno sesekljan peteršilj.
Servirajte in uživajte v jedi.
Kaj so paccherini ali paccheri?
Oblika izvira iz Kampanije in izgleda kot velikanski Maccheroni in je ena najbolj kuhanih vrst testenin v Italiji in na svetu. Paccheri se uporabljajo v številnih receptih: od kraljevih kozic z jurčki in nduje (vrsta pikantne klobase), do omake s sirom iz mocarele in popra ali s kozicami in zmečkanimi jajci ali češnjevim paradižnikom in sirom burrata. Prav tako jih lahko napolnimo s šparglji in sirom bufala mozzarella ali mešano zelenjavo. Priporočajo se tudi z omakami Rustichella d’Abruzzo “alla Napoletana” ali “alle Vongole”.
Čas kuhanja: 13-15 minut.