Paccheri z zelenjavo na žaru

2. julija 2022.
 
 30 
min
 Enostavno
 4 
porcij
Gourmet Akademija recepti
Kazalo recepta

Sorodni recepti:

 40 

 Enostavno

 4 
Pasta, krompir in botarga
 25 

 Enostavno

 4 
acquerello rižota
 60 

 Srednje

 4 
Testenine z jastogom, recept Danila Cortellinija za božični večer
 60 

 Srednje

 1 
Polenta, sir in tartufi

Paccheri z zelenjavo na žaru

Sestavine:

320 g Rustichella d'Abruzzo jajčne testenine Paccheri

1 bučka

1 rdeča paprika

1 jajčevec

1 vejica peteršilja

Rustichella d'Abruzzo extra deviško oljčno olje

Morska sol

Lahko in odlično poletno kosilo

Vsaki obliki testenin sodi primerna omaka. Za poletno kosilo predlagamo okusen recept, ki ga lahko ponovite z nami. Z uporabo vrhunskih sestavin, ki so še tako enostavne in cenovno ugodne, dobite jed, ki vam jo bodo zavidali. Izbirajte domačo svežo zelenjavo, če že nimate svojega vrta. Naš izbor je bližnja tržnica v BTC, ker nam razne kmetije nudijo sveže in vrhunske domače proizvode.

Vsekakor pa jed ne bi bila vrhunske brez dobre izbite testenin. Rustichella d’Abruzzo so vrhunske testenine, ki jih uporabljajo najboljši chefi povsod po svetu. Nahajajo se sredi neokrnjene narave pokrajine Abruzzo, sredi polj izjemnih mok durum, ki se že stoletja prenašajo med generacijami in zagotavljajo izjemno kvaliteto testenin.

Postope priprave

  • 1

    Bučke, papriko in jajčevec operite in narežite na rezine. Mešanico 10 minut pecite in dušite v ponvi s kapljico olja.


  • 2

    Medtem testenine skuhajte v vreli osoljeni vodi in jih odcedite, ko so al dente. Pacchere nekaj minut mešajte v omaki in dodajte drobno sesekljan peteršilj.


  • 3

    Servirajte in uživajte v jedi.

  • Kaj so paccherini ali paccheri?

    Oblika izvira iz Kampanije in izgleda kot velikanski Maccheroni in je ena najbolj kuhanih vrst testenin v Italiji in na svetu. Paccheri se uporabljajo v številnih receptih: od kraljevih kozic z jurčki in nduje (vrsta pikantne klobase), do omake s sirom iz mocarele in popra ali s kozicami in zmečkanimi jajci ali češnjevim paradižnikom in sirom burrata. Prav tako jih lahko napolnimo s šparglji in sirom bufala mozzarella ali mešano zelenjavo. Priporočajo se tudi z omakami Rustichella d’Abruzzo “alla Napoletana” ali “alle Vongole”.

    Čas kuhanja: 13-15 minut.

    Alergeni

    Žita, ki vsebujejo gluten in njihovi proizvodi
    Jajca in izdelki iz njih

    Hranilne vrednosti

    Hranilo
    Vrednost (na 100g)
    Vrednost (Na porcijo)
    Ni podatkov

    Kuhajte z nami

    Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

    Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.