Pasta, krompir in botarga

3. julija 2023.
Armatore Cetara
 
 40 
min
 Enostavno
 4 
Gourmet Akademija recepti
Kazalo recepta

Sorodni recepti:

 25 

 Enostavno

 4 
acquerello rižota
 30 

 Enostavno

 4 
Paccherini z zelenjavo na žaru
 60 

 Srednje

 4 
Testenine z jastogom, recept Danila Cortellinija za božični večer
 60 

 Srednje

 1 
Polenta, sir in tartufi

Pasta, krompir in botarga

Enostavna jed iz prvinskih sestavin in dodatkom naribane tunine Botarge

Sestavine:

320 g testenine po izbiri Rustichela d'Abruzzo

200 g krompir

Zelena

Rumena čebula

Naribana Botarga Armatore Cetara

Bazilika

Poper po izbiri

Oljčno olje EVO

Naribana lupina limone

Kaj sploh je botarga in kako jo uporabljati?

Bottarga je sredozemska delikatesa iz soljenih in stisnjenih ribjih iker. Je poslastica s starodavnimi koreninami in skoraj neskončno možnostmi uporabe. Najbolj cenjena je iz iker modroplavitega tuna (bottarga di tonno) ali ciplja (botarga di muggine), kot najdostopnejše različice.

Postopek priprave

  • 1

    V ponev dajte ekstra deviško oljčno olje, na kocke narezano čebulo in zeleno. Počasi pražite 10 minut. Povečajte temperaturo in dodajte krompir, narezan na kocke, ter vse skupaj dobro prepražite. Po nekaj minutah dodajte zelo hladno vodo in sol. Krompir kuhajte na nizki temperaturi približno 15/20 minut. Povečajte temperaturo, zavrite vodo in dodajte testenine.

    Testenine zavremo, ugasnemo ogenj, dodamo kapljico surovega olja, baziliko, ščepec popra, pokrijemo s pokrovko in pustimo počivati nekaj minut.

    Servirajte in dodajte naribano botargo, limonino lupinico, nekaj listov bazilike in postrezite.

  • Alergeni

    Žita, ki vsebujejo gluten in njihovi proizvodi
    Ribe in izdelki iz njih
    Ni podatka

    Hranilne vrednosti

    Hranilo
    Vrednost (na 100g)
    Vrednost (Na porcijo)
    Ni podatkov

    Kuhajte z nami

    Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

    Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.