Rastlinska čokoladna krema
22. julija 2022.
Sosa
15
minut
Enostavno
1
porcija
Rastlinska čokoladna krema
100% rastlinska čokoladna krema
Sestavine:
550 g rižev napitek |
|
1 g sol |
|
100 g sladkor |
|
30 g sončnično olje |
1
Zmešamo pektin in sladkor.
2
Rižev napitek segrejemo na 40°C.
3
Med stalnim mešanjem dodamo sol in mešanico pektina in sladkorja.
4
Zmes zavremo.
5
Odstranimo z ognja, dodamo sončnično olje, čokolado in na koncu kokosovo maščobo.
6
S paličnim mešalcem miksamo toliko časa, dokler ne dobimo emulzije.
7
Razporedimo v kalupe in jih za pravilno kristalizacijo za 6 ur shranimo v hladilnik.
Alergeni
Ni podatka
Hranilne vrednosti
Hranilo
Vrednost (na 100g)
Vrednost (Na porcijo)
Ni podatkov