Čokoladni sorbet

11. julija 2023.
GourmetShop
 
 30 
minut
 Enostavno
 10 
porcij
Gourmet Akademija recepti

Sorodni recepti:

 30 

 Srednje

 10 
Maslena karamela za sladoled
 30 

 Enostavno

 15 
Sorbet iz Matcha zelenega čaja
 30 

 Enostavno

 1 
Sladoled Ruby Callebaut
 30 

 Enostavno

 1 
Karamelni sladoled GOLD Callebaut
 30 

 Enostavno

 1 
Čokoladni sladoled 811 Callebaut
 30 

 Enostavno

 10 
čokoladni sladoled

Čokoladni sorbet

Čokoladni sorbet iz Domori čokolade in rastlinskih vlaknin

Sestavine:

240 g Base Sorbetto Cioccolato Essenza

540 g vode

220 g temne čokolade Domori (vsaj 75% kakavovih delov)

Povsem spreminjamo pogled na sladolede, ki se v zadnjem času močno spreminja. V naravi smo pričeli iskati sestavine, ki jih narava obvladuje že milijone let in s pomočjo katerih lahko ustvarjamo recepte, ki so bili do sedaj nepojmljivi. Govorimo o povsem enostavnih rastlinskih vlakninah, ki imajo izjemne lastnosti. Z njihovo pomočjo lahko ustvarimo povsem nove recepte, z manj sladkorja, manj maščob in več okusa.
Sladoled, ki da predstavljamo je plod tovrstnega razvoja. Pripravili smo vam mešanico sestavin, ki vam zelo enostavno omogočajo pripravo izjemnega sladoleda, tako doma z enostavno pripravo ali v butični restavraciji. Sladoled je na vodni osnovi (sorbet), ker ne želimo mešati različne tipe maščob med seboj, ker mleko spremeni okus čokolade in ker mi želimo, da je v sladoledu samo en okus, to je čokolada.

  • 1

    Vodo segrejemo do 85°C.


  • 2

    V posodo damo koščke čokolade Domori in vanjo stresemo naš pripravek v prahu Essenza.


  • 3

    Prilijemo tretjino vroče vode in zmešamo, da se čokolada prične topiti.


  • 4

    Prilijemo preostalo vročo vodo in s paličnim mešalcem naredimo emulzijo.


  • 5

    Postavimo v hladilnik za vsaj 6 ur ali najbolje preko noči, da čokolada kristalizira.


  • 6

    Ponovno na hitro emulgiramo s paličnim mešalcem in zamrznemo v stroju za sladoled


  • 7

    Pred postrežbo priporočam, da sorbet postavite za pol ure v zamrzovalnik, da se stabilizira.

  • Pripravek za sladoled “Sorbetto Cioccolato Essenza” je plod razvoja osnovnih sestavin za sladolede iz povsem naravnih sestavin, brez “E”, brez gumijev in uporablja izključno naravne rastlinske vlaknine.

    Sestavine:
    sladkor, dekstroza, rastlinske vlaknine, rastlinske beljakovine, kaša baobaba, sol.

     

    Alergeni

    Ni podatka

    Hranilne vrednosti

    Hranilo
    Vrednost (na 100g)
    Vrednost (Na porcijo)
    Ni podatkov

    Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.