Karamelni sladoled GOLD Callebaut

1. julija 2023.
Callebaut
Karamelni sladoled GOLD Callebaut
 
 30 
minut
 Enostavno
 1 
kilogram
Gourmet Akademija recepti
Kazalo recepta

Sorodni recepti:

 30 

 Enostavno

 10 
Čokoladni sorbet
 30 

 Srednje

 10 
Maslena karamela za sladoled
 30 

 Enostavno

 15 
Sorbet iz Matcha zelenega čaja
 30 

 Enostavno

 1 
Sladoled Ruby Callebaut
 30 

 Enostavno

 1 
Čokoladni sladoled 811 Callebaut
 30 

 Enostavno

 10 
čokoladni sladoled

Karamelni sladoled GOLD Callebaut

Kremast sladoled iz čokolade GOLD Callebaut

Sestavine:

105 g sladkor

650 g polnovredno mleko (3,5%)

5 g sladkor v prahu

5 g stabilizator Neutro Agrimontana

250 g karamelna čokolada Callebaut

  • 1

    Iz sladkorja naredimo karamelo (180-185°C).


  • 2

    Vlijemo na pekač in pustimo, da se ohladi. Ko se ohladi, karamelo zlomimo na manjše dele.


  • 3

    Mleko segrejemo na 40°C.


  • 4

    Zmešamo sladkor in stabilizator. Dodamo k mleku, skupaj s koščki karamele.


  • 5

    Segrejemo (pasteriziramo) do 85°C.


  • 6

    Prelijemo čez čokolado in s paličnim mikserjem mešamo (emuliziramo) 2 minuti.


  • 7

    Priporočilo; ohladimo na 4°C in pustimo, da masa počiva vsaj 6 ur (da se struktura in okusi povežejo).


  • 8

    Mešanico naredimo v stroju ali posodi za sladoled.

     

    *Mi uporabljamo aparat Nemox ali posodo za sladoled KitchenAid.


  • 9

    Postavimo v zamrzovalnik za  10-15 minut.


  • 10

    Postrežemo.

    *priporočena temperatura serviranja je -12 °C.

  • Alergeni

    Ni podatka

    Hranilne vrednosti

    Hranilo
    Vrednost (na 100g)
    Vrednost (Na porcijo)
    Ni podatkov

    Kuhajte z nami

    Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

    Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.