Maslena karamela za sladoled

9. julija 2023.
Sosa
 
 30 
minut
 Srednje
 10 
porcij
Gourmet Akademija recepti
Kazalo recepta

Sorodni recepti:

 30 

 Enostavno

 10 
Čokoladni sorbet
 30 

 Enostavno

 15 
Sorbet iz Matcha zelenega čaja
 30 

 Enostavno

 1 
Sladoled Ruby Callebaut
 30 

 Enostavno

 1 
Karamelni sladoled GOLD Callebaut
 30 

 Enostavno

 1 
Čokoladni sladoled 811 Callebaut
 30 

 Enostavno

 10 
čokoladni sladoled

Maslena karamela za sladoled

Maslena karamela za sladoled

Sestavine:

310 g Trehaloza Sosa

350 g Glukozni sirup (1)

660 g Smetana 35%

170 g Mleko

170 g Glukozni sirup (2)

5 g Vanilijev strok, izluščen

7 g Solni cvet

230 g Maslo

40 g Mleko

Maslena karamela za sladoled

Zaključni dotik,  Mamljiva karamela
Sladek in zapeljiv dotik, ki bo ovil vsak grižljaj vašega sladoleda. Karamela prinaša popoln kontrast okusa, ki se dopolnjuje s sladoledom.

Mamljiva slana karamela za sladoled

  • 1

    Segrejemo mleko, smetano, glukozni sirup (2), vanilijo in sol na 90°C.


  • 2

    Trehalozo in Glukozni sirup (1) segrejemo postopoma brez mešanja na 185°C.


  • 3

    Prilijemo počasi vroče mleko in ponovno ob mešanju segrejemo na 105°C. Ohladimo na 70°C.


  • 4

    Vmešamo sladkor in ohladimo, postavimo v hladilnik.


  • 5

    Ko karamelni obliv potrebujemo ga 300 g zmešamo s 35-40 g mleka.

  • Alergeni

    Ni podatka

    Hranilne vrednosti

    Hranilo
    Vrednost (na 100g)
    Vrednost (Na porcijo)
    Ni podatkov

    Kuhajte z nami

    Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

    Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.