Sladoled Ruby Callebaut

1. julija 2023.
Callebaut
Sladoled Ruby Callebaut
 
 30 
minut
 Enostavno
 1 
kilogram
Gourmet Akademija recepti
Kazalo recepta

Sorodni recepti:

 30 

 Enostavno

 10 
Čokoladni sorbet
 30 

 Srednje

 10 
Maslena karamela za sladoled
 30 

 Enostavno

 15 
Sorbet iz Matcha zelenega čaja
 30 

 Enostavno

 1 
Karamelni sladoled GOLD Callebaut
 30 

 Enostavno

 1 
Čokoladni sladoled 811 Callebaut
 30 

 Enostavno

 10 
čokoladni sladoled

Sladoled Ruby Callebaut

Sladoled iz 4. vrste čokolade - RUBY

Sestavine:

(1) 75 g čokolada ruby Callebaut

+ 10% olja (približno 7,5 g)

570 g polnovredno mleko (3,5% maščobe)

130 g smetana (35% maščobe)

25 g posneto mleko v prahu (0% maščobe)

95 g sladkor

50 g dekstroza Sosa

5 g stabilizator Neutro Agrimontana

(2) 100 g čokolada ruby Callebaut

25 g svež sok limone

  • 1

    Stopimo čokolado (1). Enakomerno razporedimo po plastični acetatni foliji, damo v zamrzovalnik in pustimo, da se strdi.

    Nadrobimo jo na manjše koščke in shranimo v zamrzovalnik.


  • 2

    Mleko in smetano segrejemo na 40°C.


  • 3

    Zmešamo suhe sestavine in jih dodamo mleku in smetani.


  • 4

    Mešamo toliko časa, da dobimo homogeno zmes (brez grudic). Segrejemo do 85°C.


  • 5

    Prelijemo čez čokolado in s paličnim mikserjem mešamo (emuliziramo) 2 minuti.


  • 6

    Priporočilo; ohladimo na 4°C in pustimo, da masa počiva vsaj 6 ur (da se struktura in okusi povežejo).


  • 7

    Pred mešanjem dodamo svež limonin sok.


  • 8

    Mešanico naredimo v stroju ali posodi za sladoled.

     

    *Mi uporabljamo aparat Nemox ali posodo za sladoled KitchenAid.


  • 9

    Ko je sladoled pripravljen, najprej vzamemo ven prvo polovico, ji dodamo čokoladne koščke, nato pa še drugo polovico in postopek ponovimo.


  • 10

    Postavimo v zamrzovalnik za  10-15 minut.


  • 11

    Postrežemo.

    *priporočena temperatura serviranja je -12 °C.

  • Alergeni

    Ni podatka

    Hranilne vrednosti

    Hranilo
    Vrednost (na 100g)
    Vrednost (Na porcijo)
    Ni podatkov

    Kuhajte z nami

    Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

    Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.