Čokoladni sorbet

11. julija 2023.
GourmetShop
 
 30 
minut
 Enostavno
 10 
porcij
Gourmet Akademija recepti
Kazalo recepta

Sorodni recepti:

 30 

 Srednje

 10 
Maslena karamela za sladoled
 30 

 Enostavno

 15 
Sorbet iz Matcha zelenega čaja
 30 

 Enostavno

 1 
Sladoled Ruby Callebaut
 30 

 Enostavno

 1 
Karamelni sladoled GOLD Callebaut
 30 

 Enostavno

 1 
Čokoladni sladoled 811 Callebaut
 30 

 Enostavno

 10 
čokoladni sladoled

Čokoladni sorbet

Čokoladni sorbet iz Domori čokolade in rastlinskih vlaknin

Sestavine:

240 g Base Sorbetto Cioccolato Essenza

540 g vode

220 g temne čokolade Domori (vsaj 75% kakavovih delov)

Povsem spreminjamo pogled na sladolede, ki se v zadnjem času močno spreminja. V naravi smo pričeli iskati sestavine, ki jih narava obvladuje že milijone let in s pomočjo katerih lahko ustvarjamo recepte, ki so bili do sedaj nepojmljivi. Govorimo o povsem enostavnih rastlinskih vlakninah, ki imajo izjemne lastnosti. Z njihovo pomočjo lahko ustvarimo povsem nove recepte, z manj sladkorja, manj maščob in več okusa.
Sladoled, ki da predstavljamo je plod tovrstnega razvoja. Pripravili smo vam mešanico sestavin, ki vam zelo enostavno omogočajo pripravo izjemnega sladoleda, tako doma z enostavno pripravo ali v butični restavraciji. Sladoled je na vodni osnovi (sorbet), ker ne želimo mešati različne tipe maščob med seboj, ker mleko spremeni okus čokolade in ker mi želimo, da je v sladoledu samo en okus, to je čokolada.

  • 1

    Vodo segrejemo do 85°C.


  • 2

    V posodo damo koščke čokolade Domori in vanjo stresemo naš pripravek v prahu Essenza.


  • 3

    Prilijemo tretjino vroče vode in zmešamo, da se čokolada prične topiti.


  • 4

    Prilijemo preostalo vročo vodo in s paličnim mešalcem naredimo emulzijo.


  • 5

    Postavimo v hladilnik za vsaj 6 ur ali najbolje preko noči, da čokolada kristalizira.


  • 6

    Ponovno na hitro emulgiramo s paličnim mešalcem in zamrznemo v stroju za sladoled


  • 7

    Pred postrežbo priporočam, da sorbet postavite za pol ure v zamrzovalnik, da se stabilizira.

  • Pripravek za sladoled “Sorbetto Cioccolato Essenza” je plod razvoja osnovnih sestavin za sladolede iz povsem naravnih sestavin, brez “E”, brez gumijev in uporablja izključno naravne rastlinske vlaknine.

    Sestavine:
    sladkor, dekstroza, rastlinske vlaknine, rastlinske beljakovine, kaša baobaba, sol.

     

    Alergeni

    Ni podatka

    Hranilne vrednosti

    Hranilo
    Vrednost (na 100g)
    Vrednost (Na porcijo)
    Ni podatkov

    Kuhajte z nami

    Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

    Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.