Veliko potrpežljivosti, malo sladkorja in ravno pravšnja količina spretnosti
To so glavne sestavine njihovih receptov.
- Potrpežljivost, da upoštevajo biološki čas, ki ga sadje potrebuje za zorenje, in potrpežljivost, da ne silijo v pripravo in počakajo na naravni izid postopkov.
- Sladkor, ki z zmanjšano vsebnostjo ohrani in poudari izvirni okus surovine ter ga povzdigne.
- Spretnost zaposlenih pri podrobnostih vsakega trenutka priprave in uporaba tehnologije za zagotavljanje higiene in zdravstvene ustreznosti ter zmanjšanje vpliva postopkov na končni proizvod.
- Rezultat priča o moči nežnosti: ni prisilnih vonjav, ni izkrivljanja izhodiščnega proizvoda in zagotovilo, da so sledili naravi.
- Podjetje Agrimontana je velika družina, ki jo sestavljajo potomci ustanovitelja, zaposleni, tehnični in komercialni partnerji, kmetje, dobavitelji, strokovnjaki, in tisti, ki izdelek uporabljajo.
- Njihovo zgodbo pišejo skozi okus slaščičarjev, pekov in sladoledarjev.
- Družba Agrimontana, ustanovljena leta 1972 v kraju Borgo San Dalmazzo (Cunéo) v Piemontu v Italiji, je hitro postala vodilna na trgu kostanja, kandiranega sadja in marmelade v Italiji.
- Glavni razlog za ta uspeh je, da je družba Agrimontana od samega začetka delala le z naravnimi sestavinami, nikoli ni uporabljala barvil, konzervansov ali umetnih arom. Poleg tega Agrimontana uporablja samo sadje, ki raste v Italiji. Njihova ponudba vključuje tudi izdelke za pripravo pravega italijanskega gelata: osnove in paste s povsem naravnimi sestavinami.
- Agrimontana je od leta 2006 del skupine Illy Group, ki vključuje kavo Illy, čaj Dammann frères in čokolado Domori. Delovanje v tako dinamični skupini, ki se osredotoča na kakovost, je Agrimontani omogočilo, da je dopolnila svojo strokovno ponudbo z vključitvijo čokolade Domori kuverture. Domori uporablja samo aromatični kakav iz najboljših nasadov Criollo in Triniatario, ki ga spremlja od obiranja do fermentacije in skladiščenja, z nežnim praženjem in hitrim mletjem, da se ohranijo vsi okusi.
Sodelujejo z najboljšim obrtnikom – NARAVO
- Storijo vse, da zagotovijo spoštljivo ravnanje z notranjo vrednostjo surovin, da ta ostane v končnem izdelku.
- Neposredno upravljajo poskusni kostanjev nasad s petdesetimi drevesi in šestimi različnimi sortami (preživeli od devetih vrst, ki so bile prvotno zasajene) in se zelo zavedajo prednosti neintenzivnega, trajnostnega kmetijstva.
- Imajo neposredne odnose s pridelovalci, pri izbiri najboljših surovin pa se zanašamo na lastne sposobnosti in izkušnje. Vzpostavili so vse kontrole, s katerimi zagotavljajo, da vsak sadež izpolnjuje njihove visoke standarde. V proizvodnem procesu ne uporabljajo bližnjic, ki bi lahko vplivale na prvotne senzorične lastnosti njihovih sestavin.
- Celotno organoleptično vrednostno verigo izdelkov pregledujemo sami.