Moka Petra – čista, dišeča in profesionalna

Moka Petra – čista, dišeča in profesionalna
Delite na družbenih omrežjih:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Leta 2007 se je rodila Petra, 100-odstotna italijanska mehka pšenična moka, pridelana v integriranem trajnostnem kmetijstvu in mleta na kamen. 

Petra je rezultat ponovne aktivacije starih mlinskih obratov družine Quaglia, kjer se je nenehno razvijala in danes uporablja najnaprednejšo industrijsko tehnologijo za ohranjanje prvotnega okusa moke in zagotavlja varnost hrane, ki se še nikoli ni uporabljala v majhnih mlinih.


Po 8 letih Petra predstavlja vso moko, ki jo proizvaja Molino Quaglia, tudi moko, mleto z valji iz litega železa. Ne glede na sistem mletja, sta previdnost pri izbiri pšeničnih zrn in kakovost procesov enaka za vse moke, ki se rodijo v njihovem mlinu.

ČISTA, TRAJNOSTNA IN EKOLOŠKA MOKA

Agricola 0106

  • Ekološka mešanica mok s semeni za dodajanje polnozrnati rženi in mehki pšenični moki tipa 0.
  • Petra 0106 HP je naravna ekološka mešanica, v kateri je Petra združila najboljša ekološka žita (OVES, RŽ IN PŠENICO) z ekskluzivnim naborom semen ( bučna, kaljena sončnična, sezamova, prosena in lanena ).
  • Te sestavine, ki so med seboj popolnoma uravnotežene, predstavljajo idealno rešitev za pripravo tradicionalnega kmečkega testa.

VEČ VLAKNIN IN MOČAN OKUS PO ZRNJU

PETRA – na kamen mleta moka iz izbranih zrn mehke pšenice tipa “1”

  • Petra je mešanica 100% mehkih pšenic iz podnebne selekcije, mleta na kamen z inovativnim postopkom ter popolno optično izbiro zrnja ter nadzorovanim sejanjem. Za mletje se uporablja najnaprednejša tehnologija. Vir moke so najbolj žlahtna zrna pšenice z uravnoteženo sestavo različnih delov zrnja.
  • Moka ima dobro elastičnost, visoko sposobnost absorbiranja tekočin, je vsestranska in primerna za srednjo / dolgo fermentacijo. Uporablja se v pekarnah, picerijah in slaščičarnah.
  • Zahvaljujoč njenim značilnostim Petra zagotavlja odličen izkoristek, visoko absorpcijo tekočin in dolgim trajanjem testa.
  • Uporablja se za vse vrste kruha, sladko kvašeno pecivo, listnato testo, sveže testenine z jajci ali brez ter pice z dolgim zorenjem.

BOLJŠA PREBAVLJIVOST GLUTENA

Ekološka polnovredna pšenica moka PETRA BIOLOGICA 1119

  • Primerna za peko kruha, pic, peciva in svežih testenin.
  • Petra 1119 je mešanica 100% mehkih pšenic iz podnebne selekcije in ekološke pridelave. Za mletje se uporablja najnaprednejša tehnologija. Vir moke so najbolj žlahtna zrna pšenice z uravnoteženo sestavo različnih delov zrnja.
  • Mešanica premium pšeničnih zrn iz ekološke pridelave brez prisotnosti mikro-toksinov, pesticidov in konzervansov. Idealna mešanica različnih sort pšenice za zahtevano karakteristiko moke. 
  • Moka je mleta z najsodobnejši mlinom z valji iz litega jekla, karseda počasi, da se moka ne segreje in s tem izgubi žlahtne arome.

Delno vzkaljena pšenična polnovredna PETRA N.9 HP

  • Revolucionarna delno vzkaljena polnovredna mehka pšenična moka PETRA 9HP.
  • Polnozrnata mehka pšenična moka, pridobljena po inovativnem postopku mletja na kamen.
  • Idealna za vse vrste testa, slanega kot sladkega.
  • Nadzorovano kalitev omogoča boljšo fermentacijo testa, kar vodi do lažjih, alveolatnih in hrustljavih izdelkov.

Pšenična moka PETRAVIVA 0101HP “tip 1” 

  • Mehka pšenična “živa” moka tipa “00” mleta iz delno vzkaljenih pšeničnih zrn.
  • Nežno mletje omogoča spoštovanje senzoričnih lastnosti pšenice.
  • Nadzorovano kaljenje je rezultat 5 letnih raziskav laboratorija Molino Quaglia in med drugim omogoča boljšo odpornost proti zmrzovanju.
  • Moka je idealna za vzhajane slaščičarske proizvode, potice, brioše, rogljiče, posebne kruhe.

FINO PRESEJANA MOKA

PETRA 5063 – Izjemna posebna namenska bela mehka moka za vrhunske pice, kruh in vzhajane proizvode

  • Mehka pšenična moka tipa “0”, W260-280, zasnovana za srednje dolgo fermentacijo, z veliko prožnostjo uporabe: dobra fermentacijska sposobnost in odlična stabilnost omogočajo ohranjanje vseh njenih lastnosti do 8-12 ur pri sobni temperaturi (20-25°C), poleg kontrolirane pri 4°C. To jamči, da picopek zagotavlja enako kakovost izdelka skozi ves večer.
  • Absorpcija tekočine do 70% njene teže zagotavlja odličen pridelek (večje število testa z enako količino moke), odlično strukturo ter okus in lomljivost pice pri pečenju.
  • Sestava je zasnovana tako, da hkrati zagotavlja odlično ravnovesje med žilavostjo in razteznostjo (P/L0,55-0,65), kar zagotavlja enakomeren razvoj, hkrati pa omogoča tudi enostavno delo in raztezanje.
  • Moka je idealna za pice al piatto, in teglia, al metro, različnene vrste belega kruha ali mešanice z drugimi mokami, testo pripravljeno z direktno metodo, zagotavlja odlične rezultate tudi z daljšim časom fermentacije pri nadzorovani temperaturi (4°C).

PETRA 6384 – Grandi lievitati

  • Mehka pšenična moka tipa “00”. Mleta iz mešanice zrn mehke pšenice, ki so naravno bogata z beljakovinami, ki razvijejo posebno elastičen in stabilen gluten.
  • Podpira kompleksno predelavo, veliko količino maščob in sladkorja v receptu in dolgo kvašenje. Idealna je za pripravo testa z izrazito dolgo fermentacijo, kot so Panettone, Colomba, Focaccia Veneta, Baba, brioš.
  • V njih izraža svoj polni potencial in pripravo z drožmi. To je že uravnotežena moka, ki zagotavlja optimalen donos pri predelavi brez dodajanja drugih mok ali dodatkov. Zaradi velike vsebnosti beljakovin se uporablja tudi za hranjenje droži, pripravo lievita madre, polisha.

Obiščite nas in jo preizkusite tudi vi! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kuhajte z nami

Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.