Nove testenine Rustichella d’Abruzzo

Nove testenine Rustichella d’Abruzzo
Delite na družbenih omrežjih:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nove testenine, poznane tudi kot najbolj tradicionalne testenine na svetu – sinonim za kakovost in odličnost!

Vsi opazimo ogromno razliko v okusu med industrijskimi in tradicionalnimi testeninami. Rustichella d’Abruzzo prisega na kvaliteto, zato uporabljajo le najboljši zdrob iz izbrane trde pšenice durum.

Bronasta matrica, ki daje ravno pravšnjo hrapavost, visokokakovostni zdrob iz trde pšenice in nizke temperature sušenja so eni izmed najpomembnejših elementov, ki prispevajo k okusnem in kvalitetnem izdelku.

Moka ima visoko vsebnost glutena, čista gorska voda pa daje testeninam edinstven okus in čvrstost. Ravno pravšnja hrapavost zadrži in vpije vse vrste omak. Testenine se sušijo počasi in pri nizkih temperaturah, včasih celo do 50 ur pri 35-40 stopinjah celzija. V primerjavi z njimi pa so industrijske testenine posušene v 4-5 urah pri temperaturi 90 stopinj celzija.

Začetki segajo v leto 1924, ko je Gaetano Sergiacomo ustanovil tovarno testenin Pastificio Gaetano Sergiacomo v Penneju. Že takrat so bile testenine deležne raznih priznanj in so veljale za ene najboljših. Leta 1981 je oče sedanjih lastnikov, Piero Peduzzi poizkusil s proizvodnjo domačih polnozrnatih testenin. Vendar pa jih takrat zaradi tehničnih razlogov v Italiji ni bilo mogoče zakonito proizvajati. Začeli so uporabljati bronaste matrice, ki so jih mnogi smatrali za rustikalne. Od tod je podjetje dobilo novo ime Rustichella d’Abruzzo snc di G. Sergiacomo & C, in zgodila se je prelomnica v zgodovini podjetja.

Tovarno testenin so se leta 1998 odločili preseliti v Moscufo. Na čudovitem območju v Vestinskih hribih so našli sodobno oljarno. Narava, ki jo obdaja je še en privilegij, ki tovarno Rustichella d’Abruzzo naredi posebno in neprecenljivo.

Svoji ponudbo izdelkov, so skozi leta dodajali različne nove inovativne izdelke. Tradicionalnim testeninam (špagetom, linguine, penne, ipd,.) so kmalu dodali še testenine z rdečo papriko, jurčki, sipinim črnilom in podobno. Od leta 1998 proizvajajo tudi ekološko paleto izdelkov in s tem podpirajo naravo.

100% ITALIJANSKA ORGANSKA MOKA

Rustichello d’Abruzzo vlaga veliko truda v ohranjanje starih pšenic. Z linijo ekološke moke TRITICUM ponuja stare sorte pšenice italijanske tradicije. Stare moke so moke z zgodovinsko, kulturno in krajinsko vrednostjo. Skozi leta so ohranile svojo izvirnost in pristnost. Stare moke so posebne, saj prinašajo edinstvene dišave in okus.

TRDA PŠENICA SENATORE CAPPELI

Trda pšenica senatore cappelli je ocenjena kot najlepša trda pšenica, kadarkoli pridelana in je že leta najbolj razširjena rastlina v južni in srednji Italiji. S testeninami iz ekološke trde pšenice odkrijemo tipične okuse preproste in pristne hrane preteklosti.

100% ITALIJANSKA ORGANSKA POLNOZRNATA PŠENICA SENATORE CAPELLI

Polnovredna živila je potrebno vključiti v vsakdanjo prehrano, zato se je Piero Peduzzi odločil uvesti novo linijo polnozrnatih testenin. Polnozrnati zdrob se pridobiva iz celotnega zrna z otrobi in kalčki. Poleg vrhunske kakovosti ima veliko koristi tudi za zdravje.

100% EKOLOŠKA ABRUZZO FARRO

Farro velja za najstarejšo sorto gojene pšenice, katera je bila osnovna hrana že v rimskih časih. Rustichella d’Abruzzo jo s mlinskimi kamni melje po starodavni tradiciji, da ohrani kalček, bogat s hranili. Na novo so jo odkrili, zaradi odličnih lastnosti, kot je nizek vnos kalorij in visoka prebavljivost.

100% EKOLOŠKA ITALIJANSKA SARAGOLLA

Zgodovinska pričevanja trdijo, da je Saragolla rafinirana pšenica durum, z visoko zmogljivostjo in kakovostjo zdroba, odlična za pripravo testenin. Ima dobro uravnoteženo količino ogljikovih hidratov, vlaknin, beljakovin, esencialnih maščobnih kislin, vitaminov in mineralov, kot so selen, magnezij in cink.

100% ORGANSKA ITALIJANSKA TIMILIA

Timilia je bila gojena v grških časih. Imenovali so jo trimenaios, kar pomeni pšenica s trimesečnim rastnim ciklom. Gre za starodavno sorto trde pšenice s kratko življenjsko dobo. Ker ima nizek indeks glutena, so testenine iz te moke lahko prebavljive.

Vabljeni v našo trgovino, da si ogledate njihove izdelke in jih tudi sami preizkusite! Dodate jim lahko par kapljic ekstra deviškega oljčnega olja ali pa katero od njihovih omak, namenjenim prav testeninam.

En komentar

  1. Leon

    Pridem iskat v trgovino!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kuhajte z nami

Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.