Barvna glazura

8. junija 2022.
Sosa
 
 15 
min
 Enostavno
 1 
porcija
Gourmet Akademija recepti
Kazalo recepta

Sorodni recepti:

 15 

 Enostavno

 5 
Čokoladni namaz z lešniki
 30 

 Enostavno

 10 
Čokoladni sorbet
 30 

 Srednje

 10 
Maslena karamela za sladoled
 30 

 Srednje

 15 
Popcorn sladoled s karamelo in belo čokolado
 30 

 Enostavno

 15 
Sorbet iz Matcha zelenega čaja
 40 

 Enostavno

 4 
Pasta, krompir in botarga

Barvna glazura

Recept za sijočo barvno glazuro

Sestavine:

270g sladkor

210g voda (1)

120g glukozni sirup 40 DE Sosa

3,5g pektin NH Sosa

0,08g citronska kislina

1g voda (2)

225g smetana (35%)

375g bela čokolada Callebaut select w2

1g barvilo za živila Sosa

  • 1

    V posodo nalijemo vodo (1).


  • 2

    Sladkor zmešamo s pektinom.


  • 3

    Ko voda doseže temperaturo 40°C, počasi vmešamo mešanico sladkorja in pektina.


  • 4

    Konstantno mešamo in zavremo.


  • 5

    Dodamo glukozo in ponovno zavremo.


  • 6

    Odstranimo z ognja.


  • 7

    Zmešamo vodo (2) in citronsko kislino ter mešamo toliko časa, da dobimo homogeno zmes.


  • 8

    Mešanico vode in citronske kisline dodamo mešanici vode ter glukoze.


  • 9

    Smetano zavremo in jo prelijemo čez čokolado.


  • 10

    Zmešamo vse sestavine in jim dodamo barvilo. Za boljšo povezanost sestavin uporabimo palični mešalec.


  • 11

    Čez noč pustimo v hladilniku.


  • 12

    Uporabimo pri temperaturi 35°C.

  • Alergeni

    Ni podatka

    Hranilne vrednosti

    Hranilo
    Vrednost (na 100g)
    Vrednost (Na porcijo)
    Ni podatkov

    Kuhajte z nami

    Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

    Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.