Chocolate chip cookies

14. junija 2022.
Callebaut
 
 15 
minut
 Enostavno
 1 
porcija
Gourmet Akademija recepti
Kazalo recepta

Sorodni recepti:

 15 

 Enostavno

 5 
Čokoladni namaz z lešniki
 30 

 Enostavno

 10 
Čokoladni sorbet
 30 

 Srednje

 10 
Maslena karamela za sladoled
 30 

 Srednje

 15 
Popcorn sladoled s karamelo in belo čokolado
 30 

 Enostavno

 15 
Sorbet iz Matcha zelenega čaja
 40 

 Enostavno

 4 
Pasta, krompir in botarga

Chocolate chip cookies

Piškoti s čokoladnimi koščki

Sestavine:

221g maslo

166g rjavi sladkor

1g sol

73g jajca

276g slaščičarska moka Molini Pizzuti

4g soda bikarbona

2g kakav v prahu Cacao Barry

38g temna čokolada Callebaut 811

221g pražena kakavova zrna Callebaut

Piškoti s čokoladnimi koščki, ki so jih izumili v Združenih državah Amerike, so postali uspešni po vsem svetu. Po tem receptu dobite mehke čokoladne piškote z intenzivnim okusom temne čokolade in prijetnim okusom v ustih. Vseeno je potrebna previdnost: ta piškot bo v trenutku postal najljubši prigrizek vaših strank in jih bo takoj zasvojil. Ne recite, da vas nismo opozorili!

  • 1

    Zmehčano maslo, rjavi sladkor in sol zmešamo skupaj.


  • 2

    Jajca rahlo stepemo in jih dodamo maslu.


  • 3

    Moko, sodo in kakav zmešamo skupaj in prav tako dodamo ostalim surovinam.


  • 4

    Dodamo še čokolado in  pražena kakavova zrna in gnetemo toliko časa, da se sestavine povežejo in dobimo kepo. Pustimo jo počivati v hladilniku 12 ur.


  • 5

    Testo narežemo na enake rezine in jih 15 do 16 minut pečemo pri 170 °C (odvisno od velikosti).

  • Alergeni

    Ni podatka

    Hranilne vrednosti

    Hranilo
    Vrednost (na 100g)
    Vrednost (Na porcijo)
    Ni podatkov

    Kuhajte z nami

    Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

    Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.