Čokoladni sorbet
GourmetShop
- Essenza Gelati
Sorodni recepti:
Enostavno
Karamelni sladoled GOLD Callebaut
Čokoladni sorbet
Čokoladni sorbet iz Domori čokolade in rastlinskih vlaknin
Sestavine:
540 g vode |
|
220 g temne čokolade Domori (vsaj 75% kakavovih delov) |
Povsem spreminjamo pogled na sladolede, ki se v zadnjem času močno spreminja. V naravi smo pričeli iskati sestavine, ki jih narava obvladuje že milijone let in s pomočjo katerih lahko ustvarjamo recepte, ki so bili do sedaj nepojmljivi. Govorimo o povsem enostavnih rastlinskih vlakninah, ki imajo izjemne lastnosti. Z njihovo pomočjo lahko ustvarimo povsem nove recepte, z manj sladkorja, manj maščob in več okusa.
Sladoled, ki da predstavljamo je plod tovrstnega razvoja. Pripravili smo vam mešanico sestavin, ki vam zelo enostavno omogočajo pripravo izjemnega sladoleda, tako doma z enostavno pripravo ali v butični restavraciji. Sladoled je na vodni osnovi (sorbet), ker ne želimo mešati različne tipe maščob med seboj, ker mleko spremeni okus čokolade in ker mi želimo, da je v sladoledu samo en okus, to je čokolada.
Vodo segrejemo do 85°C.
V posodo damo koščke čokolade Domori in vanjo stresemo naš pripravek v prahu Essenza.
Prilijemo tretjino vroče vode in zmešamo, da se čokolada prične topiti.
Prilijemo preostalo vročo vodo in s paličnim mešalcem naredimo emulzijo.
Postavimo v hladilnik za vsaj 6 ur ali najbolje preko noči, da čokolada kristalizira.
Ponovno na hitro emulgiramo s paličnim mešalcem in zamrznemo v stroju za sladoled
Pred postrežbo priporočam, da sorbet postavite za pol ure v zamrzovalnik, da se stabilizira.
Pripravek za sladoled “Sorbetto Cioccolato Essenza” je plod razvoja osnovnih sestavin za sladolede iz povsem naravnih sestavin, brez “E”, brez gumijev in uporablja izključno naravne rastlinske vlaknine.
Sestavine:
sladkor, dekstroza, rastlinske vlaknine, rastlinske beljakovine, kaša baobaba, sol.