Karamelni sladoled GOLD Callebaut
Callebaut
Sorodni recepti:
Enostavno
Čokoladni sorbet
Karamelni sladoled GOLD Callebaut
Kremast sladoled iz čokolade GOLD Callebaut
Sestavine:
105 g sladkor |
|
650 g polnovredno mleko (3,5%) |
|
5 g sladkor v prahu |
|
Iz sladkorja naredimo karamelo (180-185°C).
Vlijemo na pekač in pustimo, da se ohladi. Ko se ohladi, karamelo zlomimo na manjše dele.
Mleko segrejemo na 40°C.
Zmešamo sladkor in stabilizator. Dodamo k mleku, skupaj s koščki karamele.
Segrejemo (pasteriziramo) do 85°C.
Prelijemo čez čokolado in s paličnim mikserjem mešamo (emuliziramo) 2 minuti.
Priporočilo; ohladimo na 4°C in pustimo, da masa počiva vsaj 6 ur (da se struktura in okusi povežejo).
Mešanico naredimo v stroju ali posodi za sladoled.
*Mi uporabljamo aparat Nemox ali posodo za sladoled KitchenAid.
Postavimo v zamrzovalnik za 10-15 minut.
Postrežemo.
*priporočena temperatura serviranja je -12 °C.