Maslena karamela za sladoled
9. julija 2023.
Sosa
30
minut
Srednje
10
porcij
Kazalo recepta
Sorodni recepti:
30
Enostavno
10
Čokoladni sorbet
Čokoladni sorbet iz Domori čokolade in rastlinskih vlaknin
30
Enostavno
1
Karamelni sladoled GOLD Callebaut
Kremast sladoled iz čokolade GOLD Callebaut
Maslena karamela za sladoled
Maslena karamela za sladoled
Sestavine:
310 g Trehaloza Sosa |
|
350 g Glukozni sirup (1) |
|
660 g Smetana 35% |
|
170 g Mleko |
|
170 g Glukozni sirup (2) |
|
7 g Solni cvet |
|
230 g Maslo |
|
40 g Mleko |
Maslena karamela za sladoled
Zaključni dotik, Mamljiva karamela
Sladek in zapeljiv dotik, ki bo ovil vsak grižljaj vašega sladoleda. Karamela prinaša popoln kontrast okusa, ki se dopolnjuje s sladoledom.
Mamljiva slana karamela za sladoled
1
Segrejemo mleko, smetano, glukozni sirup (2), vanilijo in sol na 90°C.
2
Trehalozo in Glukozni sirup (1) segrejemo postopoma brez mešanja na 185°C.
3
Prilijemo počasi vroče mleko in ponovno ob mešanju segrejemo na 105°C. Ohladimo na 70°C.
4
Vmešamo sladkor in ohladimo, postavimo v hladilnik.
5
Ko karamelni obliv potrebujemo ga 300 g zmešamo s 35-40 g mleka.
Alergeni
Ni podatka
Hranilne vrednosti
Hranilo
Vrednost (na 100g)
Vrednost (Na porcijo)
Ni podatkov