Rogljiček s češnjo in mascarponejem
Sosa
Sorodni recepti:
Enostavno
Čokoladni namaz z lešniki
Enostavno
Čokoladni sorbet
Enostavno
Pasta, krompir in botarga
Rogljiček s češnjo in mascarponejem
Rogljiček s češnjo in mascarponejem
Sestavine:
Moka 1200g |
|
Mleko 240g |
|
Voda 336g |
|
Sladkor 120g |
|
Sol 22g |
|
Maslo 82% (1) 110g |
|
Maslo 82% (2) 1000g |
V stroju za gnetenje zmešamo vse sestavine razen masla. Gnetemo 2 minuti in dodamo mehko maslo (1). Gnetemo, dokler testo ne dosežete temperature 23/24 °C.
Testo pokrijemo s folijo za živila in ga čez noč pustimo počivati v hladilniku.
Naslednji dan testo razvaljamo na 60x40 cm in pustimo počivati eno uro.
Na sredino testa položimo maslo (2), testo pa prepognemo čez maslo in pazimo, da zapremo robove.
Naredimo enostaven in dvojni pregib in pustimo testo počivati. Med vsakim pregibom pustimo testo počivati v hladilniku eno uro.
Testo raztegnemo na debelino 5 mm in ga razrežemo na dolžino 25 cm.
Izrežemo trikotnike, široke 10 cm, in jih zvijemo kot rogljiček. Vzhajamo 2 uri pri 28 °C in 80-odstotni relativni vlažnosti zraka.
Nato pa pečemo 18 minut pri 170/180 °C.
Krema z mascarponejem in vanilijo
Mascarpone 300g |
|
Smetana 35% 90g |
|
Vse sestavine zmešamo in stepamo, dokler ne dobimo čvrste strukture.
Še vroče rogljičke premažemo s sirupom in potresemo s hrustljavimi koščki liofiliziranih češenj.
Ko se ohladijo, jih napolnimo s mascarponejevo kremo.