Rogljiček s češnjo in mascarponejem

9. junija 2022.
Sosa
 
 15 
min
 Srednje
 3 
kg
Gourmet Akademija recepti
Kazalo recepta

Sorodni recepti:

 15 

 Enostavno

 5 
Čokoladni namaz z lešniki
 30 

 Enostavno

 10 
Čokoladni sorbet
 30 

 Srednje

 10 
Maslena karamela za sladoled
 30 

 Srednje

 15 
Popcorn sladoled s karamelo in belo čokolado
 30 

 Enostavno

 15 
Sorbet iz Matcha zelenega čaja
 40 

 Enostavno

 4 
Pasta, krompir in botarga

Rogljiček s češnjo in mascarponejem

Rogljiček s češnjo in mascarponejem

Sestavine:

Moka 1200g

Suhi kvas Sosa 24g

Mleko 240g

Voda 336g

Sladkor 120g

Sol 22g

Maslo 82% (1) 110g

Maslo 82% (2) 1000g

  • 1

    V stroju za gnetenje zmešamo vse sestavine razen masla. Gnetemo 2 minuti in dodamo mehko maslo (1). Gnetemo, dokler testo ne dosežete temperature 23/24 °C.


  • 2

    Testo pokrijemo s folijo za živila in ga čez noč pustimo počivati v hladilniku.


  • 3

    Naslednji dan testo razvaljamo na 60x40 cm in pustimo počivati eno uro.


  • 4

    Na sredino testa položimo maslo (2), testo pa prepognemo čez maslo in pazimo, da zapremo robove.


  • 5

    Naredimo enostaven in dvojni pregib in pustimo testo počivati. Med vsakim pregibom pustimo testo počivati v hladilniku eno uro.


  • 6

    Testo raztegnemo na debelino 5 mm in ga razrežemo na dolžino 25 cm.


  • 7

    Izrežemo trikotnike, široke 10 cm, in jih zvijemo kot rogljiček. Vzhajamo 2 uri pri 28 °C in 80-odstotni relativni vlažnosti zraka.


  • 8

    Nato pa pečemo 18 minut pri 170/180 °C.

  • Krema z mascarponejem in vanilijo

    Mascarpone 300g

    Smetana 35% 90g

    Bourbonska vanilija Sosa 10g

  • 1

    Vse sestavine zmešamo in stepamo, dokler ne dobimo čvrste strukture.


  • 2

    Še vroče rogljičke premažemo s sirupom in potresemo s hrustljavimi koščki liofiliziranih češenj.


  • 3

    Ko se ohladijo, jih napolnimo s mascarponejevo kremo.

  • Alergeni

    Ni podatka

    Hranilne vrednosti

    Hranilo
    Vrednost (na 100g)
    Vrednost (Na porcijo)
    Ni podatkov

    Kuhajte z nami

    Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

    Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.