Sladoled Ruby Callebaut
Callebaut
Sorodni recepti:
Enostavno
Čokoladni sorbet
Enostavno
Karamelni sladoled GOLD Callebaut
Sladoled Ruby Callebaut
Sladoled iz 4. vrste čokolade - RUBY
Sestavine:
(1) 75 g čokolada ruby Callebaut + 10% olja (približno 7,5 g) |
|
570 g polnovredno mleko (3,5% maščobe) |
|
130 g smetana (35% maščobe) |
|
25 g posneto mleko v prahu (0% maščobe) |
|
95 g sladkor |
|
50 g dekstroza Sosa |
|
(2) 100 g čokolada ruby Callebaut |
|
25 g svež sok limone |
Stopimo čokolado (1). Enakomerno razporedimo po plastični acetatni foliji, damo v zamrzovalnik in pustimo, da se strdi.
Nadrobimo jo na manjše koščke in shranimo v zamrzovalnik.
Mleko in smetano segrejemo na 40°C.
Zmešamo suhe sestavine in jih dodamo mleku in smetani.
Mešamo toliko časa, da dobimo homogeno zmes (brez grudic). Segrejemo do 85°C.
Prelijemo čez čokolado in s paličnim mikserjem mešamo (emuliziramo) 2 minuti.
Priporočilo; ohladimo na 4°C in pustimo, da masa počiva vsaj 6 ur (da se struktura in okusi povežejo).
Pred mešanjem dodamo svež limonin sok.
Mešanico naredimo v stroju ali posodi za sladoled.
*Mi uporabljamo aparat Nemox ali posodo za sladoled KitchenAid.
Ko je sladoled pripravljen, najprej vzamemo ven prvo polovico, ji dodamo čokoladne koščke, nato pa še drugo polovico in postopek ponovimo.
Postavimo v zamrzovalnik za 10-15 minut.
Postrežemo.
*priporočena temperatura serviranja je -12 °C.