Cacao Barry – partner oznake BEE FRIENDLY

čebela
Delite na družbenih omrežjih:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ČEBELE, MANDLJI IN OBRTNIKI: POMEMBNO ZAVEZNIŠTVO

Cacao Barry

Cacao Barry je postala prva blagovna znamka čokolade za profesionalce, ki sodeluje z oznako BEE FRIENDLY za svoje mandlje. V nadaljevanju svoje zavezanosti k zagotavljanju izdelkov, ki spoštujejo in varujejo naravo, Cacao Barry s ponosom sporoča, da je njegova ponudba suhega sadja zdaj prva, ki ima oznako ČEBELAM PRIJAZNO za svoje mandlje, evropskega porekla, in oznako FSA za svoje španske lešnike.

Cacao Barry
  • Čebele in mandlji so popoln primer simbioze narave. Narava, kjer so mandljevi cvetovi prvi in ​​izključni vir nektarja in cvetnega prahu za čebele po prebujanju iz zimskega spanja in kjer čebele s krmljenjem nahranijo in oprašijo mandljeve cvetove ter tako omogočijo, da se cvetovi spremenijo v sadje.
  • Ta krepostni in edinstveni krog je najlepši simbol te narave, ki si jo delimo. To krhko naravo moramo skupaj slaviti in zaščititi, tako da smo opozorjeni na nevarnosti, ki grozijo čebelam in mandljevcem: pesticidi, intenzivnejše kmetijske prakse in monokulture, bolezni in podnebne motnje. Čebele, mandlji in rokodelci tvorijo bistveno zavezništvo .
Cacao Barry

KAJ JE OZNAKA BEE FRIENDLY?

  • Cacao Barry postane partner oznake BEE FIRENDLY OZ. ČEBELAM PRIJAZNO za vse izdelke na osnovi mandljev , po strogi reviziji sadovnjakov in kmetijskih praks pridelovalcev s strani kolegija strokovnjakov za čebele, kmetijstvo in biotsko raznovrstnost. BEE FRIENDLY , ustanovljeno leta 2012, je evropsko združenje, ki združuje lokalne organizacije čebelarjev in deležnike pri ohranjanju žuželk opraševalcev v kmetijskih okoljih.
  • Namen znake BEE FRIENDLY je širši javnosti promovirati delo opraševalcem prijaznih kmetov . Izdan je v skladu z natančnimi, merljivimi zahtevami in izpolnjuje specifikacije 27 meril , kot so:
  1. Garancija sledljivosti,
  2. Natančen nadzor nad uporabo pesticidov: seznam prepovedanih molekul, izvajanje ukrepov za zaščito opraševalcev med tretiranji itd. ,
  3. Vzpostavitev območij ohranjanja biotske raznovrstnosti,
  4. Partnerstvo s čebelarskimi društvi ali podpora raziskovalnim projektom.
Cacao Barry

LEŠNIKI, NA STIČIŠČU SREDOZEMSKIH VETROV

  • Za razliko od mandljev se lešniki oprašujejo z vetrom , kjer vetrič destilira cvetni prah z veje na vejo, med moškimi in ženskimi cvetovi. Lešnike tako močno zaznamuje okolje in krhko ravnovesje narave, kjer imamo vsi svojo vlogo. S spoštovanjem narave, njenih ritmov in biotske raznovrstnosti (favna, flora, mikroorganizmi itd.); medtem ko se popolnoma zavedajo svojega vpliva , ustvarjajo razliko. Na primer, vejo, da imajo lešniki veliko potrebo po vodi in da je le s preudarnim in nadzorovanim upravljanjem lahko njihovo gojenje spoštljivo in trajnostno.

NENEHEN TRUD: PISTACIJE IN LEŠNIKI IZ PIEMONTA

  • Trenutno pa si prizadevajo razširiti izvajanje praks, ki jih priporoča FSA, za njihove italijanske lešnike in španske pistacije, da bi do leta 2023 kuharjem ponudili vrsto suhega sadja, ki je v celoti pridelano iz trajnostnega kmetijstva.
Cacao Barry

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kuhajte z nami

Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.