Popcorn sladoled s karamelo in belo čokolado

9. julija 2023.
Sosa
 
 30 
minut
 Srednje
 15 
porcij
Gourmet Akademija recepti
Kazalo recepta

Sorodni recepti:

 15 

 Enostavno

 5 
Čokoladni namaz z lešniki
 30 

 Enostavno

 10 
Čokoladni sorbet
 30 

 Srednje

 10 
Maslena karamela za sladoled
 30 

 Enostavno

 15 
Sorbet iz Matcha zelenega čaja
 40 

 Enostavno

 4 
Pasta, krompir in botarga
 30 

 Enostavno

 1 
Sladoled Ruby Callebaut

Popcorn sladoled s karamelo in belo čokolado

Sladoled ob spremljavi vašega najljubšega filma za popoln užitek

Sestavine:

Filmski sladoled s Popkornom, karamelo in belo čokolado

Tokrat želimo z vami deliti recept, ki vam bo zagotovo všeč; Sladoled iz kina.  V tem receptu boste našli sladoled iz popcorna, karamele in bele čokolade. Kombinacija okusov v vsaki žlički, ki je ne bi pričakovali.

S tremi različnimi okusi in nekaterimi posebnimi sestavinami nam je uspelo ustvariti res presenetljiv sladoled. Pripravite se na uživanje v okusu popcorna, neustavljivi karameli in dotiku svetle čokolade. Potopimo se v to kulinarično pustolovščino!

Filmski sladoled: Popcorn, karamela in svetleča čokolada je kulinarična kreacija, ki v eni kepici združuje klasične okuse filmskega večera. Zahvaljujoč stabilizatorju Procrema 100 hot/cold Natur, sifonski tehniki s Proespuma Cold in mamljivi karameli nam je ta recept uspelo dvigniti na drugo raven. Brez strahu eksperimentirajte v svoji kuhinji in presenetite svoje goste s tem slastnim sladoledom, polnim tekstur in okusov.

Pripravite se na edinstveno gastronomsko izkušnjo in uživajte v pravem festivalu okusov!

Kompozicija

Sladoledni krožnik je sestavljen iz naštetih komponent, ki jih pripravimo ločeno.

  • 1

    Vse posamezne sestavine predhodno pripravimo in pred postržbo krožnik zložimo skupaj.

  • Priprava sladoleda

    800 g Mleko

    200 g Smetana 35%

    150 g Popcorn

    40 g pražena koruzna moka

    50 g dekstroza

    150 g Sladkor

    10 g Glicerin

    90 g Procrema 100 Cold/Hot Natur

  • 1

    Pripravimo infuzijo mleka, pokovke in pražene koruze. Pri 45°C, 30 minut. Zmešamo in precedimo. Stehtamo 800 g infuziranega mleka, v kolikor manjka dolijemo sveže mleko.


  • 2

    Vse sestavine v prahu zmešamo med seboj.


  • 3

    Zmešamo prašni del, mleko, smetano ter glicerin, emulgiramo.


  • 4

    Postavimo v hladilnik za vsaj 6 ur.


  • 5

    Zamrznemo v stroju za sladoled in shranimo pri -15°C.

  • O sestavinah

    Stabiliziran sladoled iz popkorna

    Da bi dosegli kremast in gladek sladoled iz popkorna, najprej uporabimo Procremo 100 hot/cold Natur. Ta posebna sestavina deluje kot stabilizator in pomaga ohranjati popolno strukturo sladoleda. Zaradi Procreme 100 hot/cold Natur bo vsaka kepica sladoleda užitek, kot gledanje filma. V tej slastni kreaciji se združita mehkoba in pristen okus popcorna.

    Neustavljiva bela čokoladna pena s Proespumo Cold

    Kot drugi element v našem receptu dodamo neverjetno belo čokoladno peno. Za doseganje te lahke in penaste teksture uporabljamo Proespumo Cold in sifon iSi Gourmet Whip Plus. Ta izdelek je ključnega pomena za pridobitev konsistentne in stabilne pene, ki bo kot posteljica za sladoled ostala tako dolgo, kot je potrebno. Kombinacija okusov svetle čokoladne pene in sladoleda s popcornom bo ustvarila več čutno doživetje, ki bo navdušilo ljubitelje čokolade.

    Zaključni dotik,  Mamljiva karamela

    Na koncu, a ne nazadnje, je tu še karamela. Sladek in zapeljiv dotik, ki bo ovil vsak grižljaj tega sladoleda. Karamela prinaša popoln kontrast okusa, ki dopolnjuje popcorn in svetlo čokolado.

    Alergeni

    Ni podatka

    Hranilne vrednosti

    Hranilo
    Vrednost (na 100g)
    Vrednost (Na porcijo)
    Ni podatkov

    Kuhajte z nami

    Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

    Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.