Razumno pitje: pot do zmernega razmišljanja

koktajli
Delite na družbenih omrežjih:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

V svetu gostoljubja je treznost (kot abstinenca od alkohola) zapleteno vprašanje. Dolgo časa so bili brezalkoholni koktajli neambiciozen začasni ukrep. Jezik, ki se je uporabljal za njihov opis, je jasen označevalec tega kljubovanja: imenovali so se “mocktails” in niso vsebovali alkohola, pa tudi ne kreativnosti.

Vstopi Camille Vidal.

Camille Vidal (La Maisson Wellness)
  • Rodila se je na jugu Francije in odraščala med umetniki. Svojo lastno umetnost, način izražanja, je odkrila, ko se je pri dvajsetih letih preselila v Avstralijo.
  • Do razodetja je prišlo, ko se je zaposlila v koktajl baru, čeprav ji je bilo barmanstvo popolnoma neznano. Koktajle je začela uporabljati za sprostitev svoje ustvarjalnosti, pri čemer je izkoristila svojo strast do kuhanja. Ukvarjala se je s sestavinami ter združevala okuse, tako kot je to počela v družinski kuhinji.
  • Zaljubila se je v svet koktajlov, vzdušje in “veliko mednarodno gostinsko družino”. Postala je svetovna ambasadorka likerja Saint Germain in si prizadevala posredovati francoski način življenja: dobro piti, dobro jesti. Pri tem pa ne pozabiti tudi dobro živeti.
  • Oboževala je barmanstvo, saj je bilo zanjo velikodušno, usmerjeno k strankam, fizično in zahtevno. Edino vprašanje je bilo, kako se po dolgi izmeni sprostiti in razbremeniti, ne da bi pretiravali? Videla je, da se talent zapravlja, in se spraševala, kako je mogoče dobro živeti. Razmišljala je o tem, kako najti pravo ravnovesje. Želela je pomagati industriji in na splošno ljudem ponuditi način prehranjevanja, ki bi ustrezal njihovemu iskanju zdravega življenjskega ravnovesja.
  • Njena rešitev? Razumno pitje. Načelo zavestnega pitja je preprosto, vendar ga je težko izraziti. Gre za to, da pijemo z zavedanjem, vendar ne le z mislijo na uživanje alkohola. Gre za vse čute. O spodbujanju okusa, vida in vonja, tako kot pri vseh koktajlih. Cilj je doseči zdravo ravnovesje z vseh vidikov.
Camille Vidal (La Maisson Wellness)
  • Camille Vidal zdaj živi v Londonu, kjer je ustanovila La Maison Wellness, svetišče svoje filozofije. Spodbuja uravnotežen pristop k gostoljubju za vse, pri čemer uporablja angleški pregovor, ki ga citira vsak dan, da bi svoje obiskovalce spodbudila, naj si vzamejo čas za uživanje v svojih izkušnjah: “Ustavi se in povonjaj vrtnice”.
  • Vsi njeni koktajli imajo nizko vsebnost alkohola ali so brez alkohola. Prednost imajo sestavine, okus in doživetje. Včasih, ko streže na dogodku, sploh ne navede, da so koktajli, ki jih ustvarja, brez alkohola, tako da lahko tisti, ki jih poskusijo, uživajo v njenih koktajlih brez predsodkov.
  • Ker ljudje še vedno sodijo. Zagovarjanje preudarnega pitja in brezalkoholnih ali nizkoalkoholnih koktajlov se obravnava kot izdaja poslovnim in potrošniškim pričakovanjem.
  • Vendar pa je Camille Vidal, med epidemijo Covida, opazila premik v svojem okolju. Čas, ki so ga ljudje preživeli v karanteni, je pospešil njihovo zavedanje o prekomernem uživanju alkohola, tako osebno kot tudi o tem, kako na alkohol gleda družba.
  • Mnenja se hitro spreminjajo. Pojavlja se generacija, ki ji zelo ustreza, da preživi dolg in prijeten, a “umirjen” večer brez potrebe po alkoholu, za kar jim ni treba plačati z ”mačkom” naslednje jutro. Tako za potrošnike kot za podjetja je premišljeno pitje dobičkonosen posel.

V koktajlih prihodnosti je pričakovati porast adaptogenih rastlin in sestavin, polnih okusov. Gibanje zavestnega pitja se je šele začelo, zato je čas za boljše pitje in boljše življenje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kuhajte z nami

Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.