Čokoladni sladoled 811 Callebaut
1. julija 2023.
Callebaut
30
minut
Enostavno
1
kilogram
Kazalo recepta
Sorodni recepti:
30
Enostavno
10
Čokoladni sorbet
Čokoladni sorbet iz Domori čokolade in rastlinskih vlaknin
30
Enostavno
1
Karamelni sladoled GOLD Callebaut
Kremast sladoled iz čokolade GOLD Callebaut
Čokoladni sladoled 811 Callebaut
Sladoled iz temne čokolade Callebaut 811
Sestavine:
620 g polnovredno mleko (3,5%) |
|
Recept za odličen čokoladni sladoled iz vaše najljubše Callebaut čokolade
1
Mleko in sladkor segrejemo do 40°C.
2
Zmešamo vse suhe sestavine in jih primešamo mleku, ter sladkorju. Mešamo toliko časa, da nastane homogena zmes.
3
Segrejemo (pasteriziramo) do 85°C.
4
Prelijemo čez čokolado in s paličnim mikserjem mešamo (emuliziramo) 2 minuti.
5
Priporočilo; ohladimo na 4°C in pustimo, da masa počiva vsaj 6 ur (da se struktura in okusi povežejo).
6
Mešanico naredimo v stroju ali posodi za sladoled.
*Mi uporabljamo aparat Nemox ali posodo za sladoled KitchenAid.
7
Postavimo v zamrzovalnik za 10-15 minut.
8
Postrežemo.
*priporočena temperatura serviranja je -12 °C.
Alergeni
Ni podatka
Hranilne vrednosti
Hranilo
Vrednost (na 100g)
Vrednost (Na porcijo)
Ni podatkov