Jagodni sorbet

30. junija 2022.
Essenza
 
 45 
minut
 Enostavno
 10 
porcij
Gourmet Akademija recepti
Kazalo recepta

Sorodni recepti:

 30 

 Enostavno

 10 
Čokoladni sorbet
 30 

 Srednje

 10 
Maslena karamela za sladoled
 30 

 Enostavno

 15 
Sorbet iz Matcha zelenega čaja
 30 

 Enostavno

 1 
Sladoled Ruby Callebaut
 30 

 Enostavno

 1 
Karamelni sladoled GOLD Callebaut
 30 

 Enostavno

 1 
Čokoladni sladoled 811 Callebaut

Jagodni sorbet

Sadni sladoled na vodni osnovi

Sestavine:

280 g osnova za sadje Essenza

Sestavine: sladkor, dekstroza, glukozni sirup v prahu, rastlinske vlaknine, maltodekstrin, rastlinske beljakovine, baobab.

500 g domače jagode najboljše kvalitete (tržnica BTC)

220 g voda

Sadni sladoled (sorbet) in povsem naravnih sestavin. S pomočjo narave in njenih rastlinskih vlaknin, lahko danes ustvarimo teksture sladoledov, ki so nam jih do sedaj omogočali samo aditivi (E) Sladoledi, ki jih predstavljamo so povsem naravni, brez aditivov, gumijev.

  • 1

    Vročo vodo prelijemo preko osnove za sadni sorbet in dobro premešamo (najbolje s paličnim mešalnikom).


  • 2

    Ohladimo, ohlajeni zmesi dodamo očiščene jagode in ponovno premešamo v homogeno zmes, pri tem dodamo sok polovice limone.


  • 3

    Zamrznemo v stroju za sladoled.

  • Odličen sladoled z manj sladkorji, manj maščobami in mnogo več okusa zahteva kar nekaj sestavin, ki jih v trgovinah ni moč dobiti in so na voljo le v specializiranih kulinaričnih trgovinah.

    Toda ne bo vam treba obupati in jih iskati vsepovsod. Prav za vas smo pripravili osnovne mešanice iz najboljših in seveda povsem naravnih sestavin. Namenjene so vrhunskim kuharskim mojstrom restavracij in za domačo pripravo zahtevnim ljubiteljem sladoledov.

    Alergeni

    Ni podatka

    Hranilne vrednosti

    Hranilo
    Vrednost (na 100g)
    Vrednost (Na porcijo)
    Ni podatkov

    Kuhajte z nami

    Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

    Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.