Jagodni sorbet
Essenza
Sorodni recepti:
Enostavno
Čokoladni sorbet
Enostavno
Karamelni sladoled GOLD Callebaut
Jagodni sorbet
Sadni sladoled na vodni osnovi
Sestavine:
280 g osnova za sadje Essenza |
Sestavine: sladkor, dekstroza, glukozni sirup v prahu, rastlinske vlaknine, maltodekstrin, rastlinske beljakovine, baobab. |
500 g domače jagode najboljše kvalitete (tržnica BTC) |
|
220 g voda |
Sadni sladoled (sorbet) in povsem naravnih sestavin. S pomočjo narave in njenih rastlinskih vlaknin, lahko danes ustvarimo teksture sladoledov, ki so nam jih do sedaj omogočali samo aditivi (E) Sladoledi, ki jih predstavljamo so povsem naravni, brez aditivov, gumijev.
Vročo vodo prelijemo preko osnove za sadni sorbet in dobro premešamo (najbolje s paličnim mešalnikom).
Ohladimo, ohlajeni zmesi dodamo očiščene jagode in ponovno premešamo v homogeno zmes, pri tem dodamo sok polovice limone.
Zamrznemo v stroju za sladoled.