Popcorn sladoled s karamelo in belo čokolado
Sosa
Sorodni recepti:
Enostavno
Čokoladni namaz z lešniki
Enostavno
Čokoladni sorbet
Enostavno
Pasta, krompir in botarga
Popcorn sladoled s karamelo in belo čokolado
Sladoled ob spremljavi vašega najljubšega filma za popoln užitek
Sestavine:
Filmski sladoled s Popkornom, karamelo in belo čokolado
Tokrat želimo z vami deliti recept, ki vam bo zagotovo všeč; Sladoled iz kina. V tem receptu boste našli sladoled iz popcorna, karamele in bele čokolade. Kombinacija okusov v vsaki žlički, ki je ne bi pričakovali.
S tremi različnimi okusi in nekaterimi posebnimi sestavinami nam je uspelo ustvariti res presenetljiv sladoled. Pripravite se na uživanje v okusu popcorna, neustavljivi karameli in dotiku svetle čokolade. Potopimo se v to kulinarično pustolovščino!
Filmski sladoled: Popcorn, karamela in svetleča čokolada je kulinarična kreacija, ki v eni kepici združuje klasične okuse filmskega večera. Zahvaljujoč stabilizatorju Procrema 100 hot/cold Natur, sifonski tehniki s Proespuma Cold in mamljivi karameli nam je ta recept uspelo dvigniti na drugo raven. Brez strahu eksperimentirajte v svoji kuhinji in presenetite svoje goste s tem slastnim sladoledom, polnim tekstur in okusov.
Pripravite se na edinstveno gastronomsko izkušnjo in uživajte v pravem festivalu okusov!
Kompozicija
Sladoledni krožnik je sestavljen iz naštetih komponent, ki jih pripravimo ločeno.
Vse posamezne sestavine predhodno pripravimo in pred postržbo krožnik zložimo skupaj.
Priprava sladoleda
800 g Mleko |
|
200 g Smetana 35% |
|
150 g Popcorn |
|
40 g pražena koruzna moka |
|
50 g dekstroza |
|
150 g Sladkor |
|
10 g Glicerin |
|
Pripravimo infuzijo mleka, pokovke in pražene koruze. Pri 45°C, 30 minut. Zmešamo in precedimo. Stehtamo 800 g infuziranega mleka, v kolikor manjka dolijemo sveže mleko.
Vse sestavine v prahu zmešamo med seboj.
Zmešamo prašni del, mleko, smetano ter glicerin, emulgiramo.
Postavimo v hladilnik za vsaj 6 ur.
Zamrznemo v stroju za sladoled in shranimo pri -15°C.
O sestavinah
Stabiliziran sladoled iz popkorna
Da bi dosegli kremast in gladek sladoled iz popkorna, najprej uporabimo Procremo 100 hot/cold Natur. Ta posebna sestavina deluje kot stabilizator in pomaga ohranjati popolno strukturo sladoleda. Zaradi Procreme 100 hot/cold Natur bo vsaka kepica sladoleda užitek, kot gledanje filma. V tej slastni kreaciji se združita mehkoba in pristen okus popcorna.
Neustavljiva bela čokoladna pena s Proespumo Cold
Kot drugi element v našem receptu dodamo neverjetno belo čokoladno peno. Za doseganje te lahke in penaste teksture uporabljamo Proespumo Cold in sifon iSi Gourmet Whip Plus. Ta izdelek je ključnega pomena za pridobitev konsistentne in stabilne pene, ki bo kot posteljica za sladoled ostala tako dolgo, kot je potrebno. Kombinacija okusov svetle čokoladne pene in sladoleda s popcornom bo ustvarila več čutno doživetje, ki bo navdušilo ljubitelje čokolade.
Zaključni dotik, Mamljiva karamela
Na koncu, a ne nazadnje, je tu še karamela. Sladek in zapeljiv dotik, ki bo ovil vsak grižljaj tega sladoleda. Karamela prinaša popoln kontrast okusa, ki dopolnjuje popcorn in svetlo čokolado.