Sladoled corn flakes
Gourmetshop
Sorodni recepti:
Enostavno
Čokoladni sorbet
Enostavno
Karamelni sladoled GOLD Callebaut
Sladoled corn flakes
Sladoled iz koruznih kosmičev
Sestavine:
600g mleko koruznih kosmičev |
|
150g sveža smetana iz senenega mleka (Tržnica BTC) |
|
2g piranski solni cvet |
200 g koruznih kosmičev najboljše kakovosti prepražimo v pečici pri 160 °C za 15–20 minut.
Še vroče prelijemo z litrom mleka (za dober sladoled mora biti mleko najboljše kakovosti, uporabljamo izključno seneno mleko (Tržnica BTC), torej mleko krav, ki jedo izključno seno in ne silaže).
Pustimo stati eno uro in precedimo skozi sito. Ostanke na situ z žlico dobro ožamemo (mleko koruznih kosmičev lahko uporabimo za zajtrk za kavo, naredimo panna cotto in seveda sladoled. Ostanke kosmičev pa uporabimo za zajtrk z dodatkom svežega sadja).
Mleko segrejemo in ga prelijemo preko ostalih sestavin, zmešamo s paličnim mešalnikom in čim hitreje ohladimo.
Masa naj počiva v hladilniku vsaj 4 ure, najbolje preko noči.
Zamrznemo v stroju za sladoled.
V narejen sladoled zmešamo nadrobljene koruzne kosmiče.