Sorbet iz jagod restavracije in sladoledarne
Sorodni recepti:
Enostavno
Čokoladni sorbet
Enostavno
Karamelni sladoled GOLD Callebaut
Sorbet iz jagod restavracije in sladoledarne
Sestavine:
200 g voda |
|
1208 g Skupaj Vsebnost sadja 66% |
Osvežilni sadni sorbet po obedu
Osvežilni sorbet na vodni osnovi je odličen zaključek obroka v restavraciji in je lahko del sladkega krožnika. Pomlad je čas svežih jagod, z uporabo sadnih naravnih pirejev iz optimalno kakovostnega in zrelega sadja je alternativa skozi celo leto. Ravifruit je pojem francoske kulinarike.
Postope priprave
Vse sestavine natančno stehtamo.
Sestavine v prahu zmešamo skupaj.
S paličnim mešalcem zmešamo skupaj sestavine v prahu in vodo, ter segrejemo na 85°C.
Dodamo kislino in čim hitreje ohladimo na 4°C.
S paličnim mešalcem vmešamo sadni pire in pustimo zoriti v hladilniku pri 4°C vsaj 6 ur.
Zmes zlijemo v aparat za sladoled in zamrznemo.
Za uporabo hranimo pri -15°C.
Tudi iz svežega sadja
Sorbeti so osvežilni sladoledi, ko so kot nalašč za vroče poletne dni. Recept iz pirejev je primeren za celoletno pripravo, saj nam je sadje optimalne kvalitete vedno na voljo. V sezoni svežih jagod bomo seveda sadje poiskali na tržnici. V tem primeru morate v receptu upoštevati, da pireji vsebujejo 10% sladkorja, ter vsebujejo tudi največjo vrednost lastnega sadnega sladkorja, zato je potrebno recepte nekoliko prilagoditi.