Sorbet iz jagod restavracije in sladoledarne

11. maja 2022.
 
 15 
 Srednje
  
porcij
Gourmet Akademija recepti
Kazalo recepta

Sorodni recepti:

 30 

 Enostavno

 10 
Čokoladni sorbet
 30 

 Srednje

 10 
Maslena karamela za sladoled
 30 

 Enostavno

 15 
Sorbet iz Matcha zelenega čaja
 30 

 Enostavno

 1 
Sladoled Ruby Callebaut
 30 

 Enostavno

 1 
Karamelni sladoled GOLD Callebaut
 30 

 Enostavno

 1 
Čokoladni sladoled 811 Callebaut

Sorbet iz jagod restavracije in sladoledarne

Sestavine:

Osvežilni sadni sorbet po obedu

Osvežilni sorbet na vodni osnovi je odličen zaključek obroka v restavraciji in je lahko del sladkega krožnika. Pomlad je čas svežih jagod, z uporabo sadnih naravnih pirejev iz optimalno kakovostnega in zrelega sadja je alternativa skozi celo leto. Ravifruit je pojem francoske kulinarike.

Postope priprave

  • 1

    Vse sestavine natančno stehtamo.


  • 2

    Sestavine v prahu zmešamo skupaj.


  • 3

    S paličnim mešalcem zmešamo skupaj sestavine v prahu in vodo, ter segrejemo na 85°C.


  • 4

    Dodamo kislino in čim hitreje ohladimo na 4°C.


  • 5

    S paličnim mešalcem vmešamo sadni pire in pustimo zoriti v hladilniku pri 4°C vsaj 6 ur.


  • 6

    Zmes zlijemo v aparat za sladoled in zamrznemo.


  • 7

    Za uporabo hranimo pri -15°C.

  • Tudi iz svežega sadja

    Sorbeti so osvežilni sladoledi, ko so kot nalašč za vroče poletne dni. Recept iz pirejev je primeren za celoletno pripravo, saj nam je sadje optimalne kvalitete vedno na voljo. V sezoni svežih jagod bomo seveda sadje poiskali na tržnici. V tem primeru morate v receptu upoštevati, da pireji vsebujejo 10% sladkorja, ter vsebujejo tudi največjo vrednost lastnega sadnega sladkorja, zato je potrebno recepte nekoliko prilagoditi.

    Alergeni

    Ni podatka

    Hranilne vrednosti

    Hranilo
    Vrednost (na 100g)
    Vrednost (Na porcijo)
    Ni podatkov

    Kuhajte z nami

    Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

    Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.