SorbetMix - sadni sladoled

25. februarja 2022.
GourmetShop
 
 30 
min
 Enostavno
 1 
kg
Gourmet Akademija recepti
Kazalo recepta

Sorodni recepti:

 30 

 Enostavno

 10 
Čokoladni sorbet
 30 

 Srednje

 10 
Maslena karamela za sladoled
 30 

 Enostavno

 15 
Sorbet iz Matcha zelenega čaja
 30 

 Enostavno

 1 
Sladoled Ruby Callebaut
 30 

 Enostavno

 1 
Karamelni sladoled GOLD Callebaut
 30 

 Enostavno

 1 
Čokoladni sladoled 811 Callebaut

SorbetMix - sadni sladoled

Najlažji način priprave naravnega sadnega sladoleda

Sestavine:

Naravni dodatek za sorbete

Sladoled vam želimo ponuditi z vsemi njegovimi vrednotami, pripravljen iz sestavin najbolj trajnostne kakovosti in spoštovanjem do absolutne naravnosti. Osredotočili smo se na njegovo najbolj pristno obliki v italijanskem slogu – SORBET, ki ponuja najbolj pristen dotik okusov in arom. Pripravljen je namreč samo iz sadja, vode, nekaterih nujno potrebnih sladkorjev in naravnih strukturnih dodatkov v obliki rastlinskih vlaknih in drugih rastlinskih dodatkov, ki močno izboljšajo teksturo sorbeta in preprečujemo kristsalizacijo vode.

Po našem mnenju mora sladoled biti čist in ne sme vsebovati monogliceridov, škodljivih rastlinskih maščob, hidrogeniranih maščob, sintetičnih arom, barvil in konzervansov. Da bi zagotovili vse te lastnosti, smo razvili strukturne dodatke, ki ustrezajo profesionalnim parametrom strukture, ravnotežja, kremnosti in kompaktnosti. Uporaba teh sestavin zagotavlja doseganje lastnosti, ki jih zahteva sodobni potrošnik in poenostavlja pripravo.

Za vas smo v sodelovanju z Agrimontano, vodilnim proizvajalcem povsem »čistih« dodatkov za sladoled in s pomočjo prestižnega združenja proizvajalcev naravnih sladoledov Artisti del Gelato razlili proizvod SorbertMix Classic ali Easy weight Fruit v večji 5 kg embalaži za gostince in sladoledarje. Izpolnjuje najstrožje zahteve po kvaliteti in vam omogoča enostavno pripravo vrhunskega sadnega sladoleda SORBETA! In kar je najpomembnejše, iz povsem “čistih” naravnih sestavin.

Uporabimo lahko sveže ali primerno zamrznjeno sadje. Pomebno je, da je sadje dovolj zrelo, da so v njem razvite vse arome in sladkorji. Le optimalno zrelo sadje z močnim aromatičnim profilm je dovolj dobro za dober sadni sorbet.

230 g SorbetMix GourmetShop

250 g voda

20 g sladkor

500 g sadje

Uporabimo lahko sveže ali primerno zamrznjeno sadje. Pomebno je, da je sadje dovolj zrelo, da so v njem razvite vse arome in sladkorji. Le optimalno zrelo sadje z močnim aromatičnim profilm je dovolj dobro za dober sadni sorbet.

220 g SorbetMix GourmetShop

380 g voda

400 g zrele banane

Uporabimo lahko sveže ali primerno zamrznjeno sadje. Pomebno je, da je sadje dovolj zrelo, da so v njem razvite vse arome in sladkorji. Le optimalno zrelo sadje z močnim aromatičnim profilm je dovolj dobro za dober sadni sorbet.

240 g SorbetMix GourmetShop

750 g kaša sveže lubenice

Sorbet iz sadnega pireja Ravifruit

Pripravljeni sadni pireji so odlična alternativa svežemu ali zamrznjenemu sadju. Pripravljeni so iz optimalno zrelega sadja in dodatkom 10% sladkorja. Delež dodanega sladkorja moramo v receptih upoštevati, zato se količine nekoliko razlikujejo. Prednost pirejev je v praktičnosti, vedno razpoložljivem sadju, ne glede na sezono in vsebnosti vseh sladkorjev, tistih v sadju in dodanih je znana. Sadni delež v sorbetu je velik tudi preko 50%, zato vsebnost sladkorja zelo vpliva na končni rezultat.

Pri uporabi naravnih sadnih pirejev je potrebno upoštevati, da vsebujejo 10% dodanega sladkorja.

Alergeni

Ni podatka

Hranilne vrednosti

Hranilo
Vrednost (na 100g)
Vrednost (Na porcijo)
Ni podatkov

Kuhajte z nami

Naročite se na najbolj gourmet novičke! Prejmite zanimive in okusne recepte, kuharske nasvete in datume kuharskih tečajev!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani.